Izvor: Blic, 15.Dec.2017, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVA SATA AGONIJE PUNE KRVI I GALAME Milena je čula zvuk u dvorištu, otvorila vrata i pred sobom videla ČOVEKA SA SEKIROM

Milena je čula neki zvuk u dvorištu i ustala iz kreveta i otišla do kupatila u četiri ujutru. I to je ono što joj je sačuvalo život, jer je u sledećem trenutku ispred sebe ugledala svog još uvek zakonitog supruga Gorana sa sekirom u ruci...

Ovako za "Blic" priča Slavica S., komšinica i bivša koleginica Milene Glišić (27), koju je u ponedeljak ujutru isekao sekirom po glavi njen suprug Goran Glišić (32), od kojeg se razvodi, i povredio i njihovu 12-ogodišnju ćerku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Emiliju u njihovom domu u Zemljoradničkoj ulici u Kumodražu.

Goran je, oko četiri sata posle ponoći upao u kuću u kojoj je živeo sa Milenom do pre tri meseca, kada je ona zatražila razvod. Goran nije želeo da se pomiri sa tom činjenicom, te je provalio u kuću kroz prozor u nameri da ubije svoju ženu i to sve naočigled njihovog deteta.

Skoro dva sata trajala je agonija puna krvi, tuče i galame. Komšinica Slavica videla je Milenu kada je u 6 ujutru nakon svega krvava čekala Hitnu pomoć i policiju.

- Milena mi je ispričala da je čula neki zvuk u dvorištu. Kasnije smo shvatili da je njemu kada se peo na cepanice da dohvati prozor, jedna od njih pala na pod. Milena se probudila i otišla do kupatila. Oprala je ruke i kako je otvorila vrata videla je njega sa sekirom. Zanemela je u šoku, ali to što ga je tako iznenadila joj je i spasilo život. Verovatno je samo želeo da je se reši na spavanju... - priča zabrinuta komšinica.

Goran je tada Milenu udario sekirom po glavi, a kada mu je ona ispala iz ruku ćerka Emilija sakrila je sekiru u drugoj sobi ispod kreveta.

Goran je Milenu počeo da davi, a kako je ona ispričala komšinici dok je čekala Hitnu pomoć, davio ju je toliko jako da je “mislila da bi izdahnula da je potrajalo još samo minut” i da stanodavac Radomir nije video ćerkicu Emiliju kako istrčava i doziva ga upomoć.

Već prijavljivan za nasilje

Kako "Blic" saznaje, ovo nije prvi slučaj nasilja u porodici Glišić, s obzirom na to da je Goran već u proleće ove godine prijavljivan za ovo krivično delo.

Drugo osnovno tužilaštvo tada je pokrenulo istragu protiv Glišića, saslušalo svedoke, ali do osumnjičenog nije uspelo da dođe jer je Goran praktično i tada bio u bekstvu, odnosno nije se odazivao na pozive tužilaštva.

I ovo ga nije sprečilo u nastavljanju terorisanja žene i ćerke.

- Milena je i pre sva bila u modricama. Stalno ju je tukao! Smiri se tako na par meseci, pa onda je opet umlati. Ono što se dogodilo u septembru prelomilo je da napokon zatraži razvod. Po ko zna koji put došao je kući i počeo da je tuče, i na kraju je morao da reaguje stanodavac Radomir koji je čak u susednoj kući sve čuo i tada je Gorana isterao iz kuće - priča komšinica.

Milena je tada tražila razvod, a Goran je dve nedelje proveo na neuropsihijatriji na Vojno-medicinskoj akademiji.

“Ili ćemo se pomiriti, ili ću te ubiti” rekao je Goran Mileni po izlasku iz bolnice, a pre stravićnog napada na nju i njihovu ćerku.

- Milena je mnogo fina devojka. Znam da se mučila i vredno radila, a i gaji ćerku koja je izrasla u divno dete. Međutim, povukla se u sebe i nije želela o tome da priča - priča Milenina komšinica.

"Brak loš od prvog dana"

Milena i Goran Glišić poreklom su iz Leskovca, a Milenini prijatelji iz rodnog grada šokirani su nakon što su čuli šta se dogodilo.

- Znam to dete od njene 12 godine. Milena je bila nerazdvojna drugarica sa mojom ćerkom. Znam da je od prvog dana imala loš brak sa tim Goranom. Od starta je trpela sve i svašta. Goran je bio nezreo i za dete i za ženu, uopšte nije bio spreman za porodicu i obe ih je maltretirao - kaže Milenina prijatlejica iz rodnog mesta.

Kako dodaje, Goran je non-stop bio i u velikim dugovima, a niko ne zna na šta je sav novac trošio. Pored toga što znjau da je imao problema sa alkoholom, sumnjaju i da je bio kockar.

Kako su nam ispričali Milenini prijatleji, njeni roditelji oduvek su se protivili njenoj vezi sa Goranom.

Goran Glišić je u ponedeljak ujutru pobegao odmah posle napada, međutim policija ga je dva dana kasnije uhapsila i pritvorila.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.