DA LI STE GA VIDELI? Ovo je čovek osumnjičen da je ubio fudbalera na treningu

Izvor: Blic, 23.Sep.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI STE GA VIDELI? Ovo je čovek osumnjičen da je ubio fudbalera na treningu

Kotoranin Nikola Mršić, navodni član škaljarskog kriminalnog klana, osumnjičen je za ubistvo sugrađanina Gorana Lenca. On je prema navodima crnogorske policije prišao fudbaleru na treningu i pucao mu u glavu.

Crnogorska policija je pet dana nakon likvidacije golmana Gorana Lenca (33) prikupila dokaze da je taj zločin počinio njegov pet godina stariji sugrađanin Nikola Mršić, za kojim je raspisana poternica, saopšteno je na zajedničkoj konferenciji za novinare policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i tužilaštva.

Prema saznanjima "Vijesti" ubica nije uhapšen i policija traga za njim. Međutim, crnogorski mediji pišu da je policija Mršića imala "na dlanu", jer je kao jedan od glavnih osumnjičenih privođen u Kotoru u prvim satima istrage. Dao je iskaz, ali u tom trenutku nije bilo osnove za njegovo zadržavanje i pušten je. On je to iskoristio i pobegao.

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković kaže da Mršić na zvaničnim graničnim prelazima nije napustio Crnu Goru, ali da to ne znači da je i dalje u zemlji.

- U ovom trenutku još se ne zna motiv ubistva fudbalera. Policija čina sve da uhapsi ubicu - rekao je Baković i naveo da javnost mora imati razumevanja, jer su posredi profesionalna ubistva.

Na pitanje da li je reč o obračunu kriminalnih klanova, Baković kaže da "može da se sumnja na to".

Osnovanost sumnje da je baš Mršić ispalio smrtonosni hitac u Lenca potvrđena je kada su stigli nalazi iz Forenzičkog centra, gde je utvrđena podudarnost DNK iz ovog zločina sa DNK profilom osumnjičenog.

Istražitelji su nakon zločina pretragom terena pronašli kesu u kojoj je egzekutor sakrio pištolj i to je bio trag, koji im je pomogao da dođu do DNK profila osumnjičenog Kotoranina. Tako je protiv Mršića podneta krivična prijava.

Iz vrha Uprave policije "Vijestima" je rečeno da stradali fudbaler nije imao kriminalni dosije. Za sada je poznato da je Lenac bio u prijateljskim odnosima sa navodnim članovima kavačkog klana, a kako kaže izvor "Vijesti" iz istrage, bivši golman Bokelja svojevremeno je bio u prijateljskim odnosima i sa članovima škaljarskog klana. Navodno, kada su kotorski klanovi zaratili, prekinuo je kontakte sa škaljarcima i okrenuo se rivalskom taboru.

Kako nezvanično saznaje "Pobjeda", policija ispituje i da li je Mršić, koji slovi za člana škaljarskog klana, umešan u još jedno ubistvo koje se dogodilo u Kotoru. Mršić je privođen nakon ubistva Srđana Vlahovića, ali nije bilo dokaza za njegovu krivicu u tom zločinu. Istražitelji navode da će ponovo proveriti i taj slučaj i utvrditi da li je Mršić imao bilo kakvu ulogu u likvidaciji Vlahovića.

Iz Uprave crnogorske policije mole građane da, ukoliko primete Mršića ili imaju informaciju o njegovom kretanju i boravku, o tome obaveste Upravu policije na besplatan policijski broj 122 ili na bilo koji drugi način kontaktiraju Upravu policije.

"Građani svoja saznanja o ovom licu policiji mogu saopštiti i anonimno", saopšteno je iz Uprave policije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.