Izvor: RTS, 29.Jul.2021, 17:53

Četiri helikoptera i 80 vatrogasaca bore se sa požarom u Murtenici, proglašena vanredna situacija

Na delu teritorije opštine Nova Varoš proglašena je vanredna situacija zbog velikog požara koji je zahvatio nekoliko desetina hektara šume u Murtenici.
Više od osamdeset pripadnika Sektora za vanredne situacije i 13 pripadnika Helikopterske jedinice sa četiri helikoptera, uspeli su da stave pod kontrolu zapadnu stranu požara kod Nove Varoši.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preusmerilo je snage na istočnu stranu požara na otvorenom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u selu Negbine.
Tokom dana, na delu teritorije opštine Nova Varoš proglašena je vanredna situacija, saopštio je MUP.

Nepristupačan teren i povremeno jak vetar otežavaju gašenje. Vatrogasne ekipe iz više gradova štite naselja, pre svega delove Negbina kako vatra ne bi krenula ka kućama.
Na gašenju požara angažovani su vatrogasci-spasioci iz 13 organizacionih jedinica MUP-a, kao i pripadnici Helikopterske jedinice, koji su u 36 naleta izbacili oko 46 tona vode.

"S obzirom na vremenske uslove i najavljenu veoma visoku temperaturu, kao i promenu kretanja vetra po smeru i intenzitetu, očekivano je dejstvovanje i tokom sutrašnjeg dana radi brže lokalizacije i likvidacije požara" ističe se u saopštenju MUP-a.
Večeras se očekuju i dodatne ekipe a, ako ne bude novih problema zbog vetra, ujutru bi požar trebalo da bude obuhvaćen sa svih strana. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proglašena vanredna situacija; 4 helikoptera i 80 vatrogasaca u borbi sa požarom u Novoj Varoši

Izvor: B92, 29.Jul.2021

Nova Varoš -- Zapadna strana požara je stavljena pod kontrolu i sada je MUP snage preusmerio u selo Negbine. Na delu opštine proglašena je vanredna situacija...Više od 80 pripadnika Sektora za vanredne situacije i 13 pripadnika Helikopterske jedinice sa četiri helikoptera uspeli su da stave pod...

Nastavak na B92...

ZAPADNA STRANA POD KONTROLOM Vanredna situacija u Novoj Varoši, vatrogasci se i dalje bore sa vatrenom stihijom

Izvor: Blic, 29.Jul.2021

Nakon što su zajedničkim dejstvovanjem, više od 80 pripadnika Sektora za vanredne situacije i 13 pripadnika Helikopterske jedinice sa četiri helikoptera, uspeli da stave pod kontrolu zapadnu stranu požara kod Nove Varoši, Ministarstvo unutrašnjih poslova preusmerilo je snage na istočnu stranu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.