Buha povukao moblu za uslovni otpust, tvrdi da je prevaren

Izvor: RTS, 23.Nov.2018, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buha povukao moblu za uslovni otpust, tvrdi da je prevaren

Ljubiša Buha Čume povukao je svoju molbu iz septembra meseca za uslovni otpust iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, zbog čega je otkazana sednica suda za odlučivanje o molbi koja je trebalo da bude održana u utorak.
Prvi svedok saradnik u Srbiji je 29. oktobra povukao molbu sa obrazloženjem da ga je prevarila uprava zatvora.

Nakon Buhinog dopisa kojim je zatraženo hitno povlačenje molbe, sud >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je doneo rešenje kojim se njegova molba odbacuje, navodi se u rešenju suda u koje je Tanjug imao uvid.
Buhi su spojene tri kazne zatvora od dve godine i osam meseci, godinu dana i dva meseca i još godinu dana u jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam meseci.
Buhi cela kazna ističe u leto 2019. godine.
Prvi uslov za prevremeni otpust iz zatvora je izdržao pošto je odslužio dve trećine kazne, dok drugi uslov zahteva pozitivno mišljenje uprave zatvora o vladanju i budućem ponašanju.
Buha je uhapšen u novembru 2015. godine i od tada je stalno u zatvoru, odnosno pritvoru ili kućnom pritvoru koji mu se uračunava u zatvorsku kaznu.
Na kaznu zatvora od dve godine i osam meseci na koju je osuđen zbog tri krivična dela među kojima je i prikrivanje ukradenog "ferarija", pretnja jednom policajcu i ometanje istrage, a na 14 meseci zbog vređanja tužioca.
Buha je bio prvi svedok saradnik u Srbiji, i sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima protiv pripadnika "zemunskog klana" i optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.