Bogeski pravosnažno oslobođen za ubistvo provalnika

Izvor: RTS, 10.Dec.2018, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogeski pravosnažno oslobođen za ubistvo provalnika

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Saška Bogeskog, koji je u maju 2013. godine u svom stanu u Žarkovu nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u samoodbrani.
Sud je tako odbio žalbu tužilaštva i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, koji je zaključio da je Bogeski delovao u samoodbrani, rečeno je Tanjugu u sudu.

Tužilaštvo je teretilo Bogeskog za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krivično delo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane, ali je sud stao na stanoviše da je on delovao u nužnoj obrani (samoodbrani) – koja isključuje postojanje krivičnog dela.
Do tragedije je došlo kada je Vladimir Manić, koji je od ranije poznat policiji, upao u stan porodice Bogeski i tamo na Saška nasrnuo ššrafcigerom.
Bogeski se branio kuhinjskim nožem.
Posle koškanja, Manić je pobegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo, preneli su ranije mediji.
Bogeski je, u svojoj odbrani sudu, ispričao da se te večeri spremao da legne kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu ćerku, čula šumove u drugoj prostoriji i uplašila se da nekoga ima u stanu.
Kako je rekao, pomislio je da je u stanu provalnik i rekao supruzi da pozove policiju. Uzeo je nož iz kuhinje i otišao u dnevnu sobu gde je video jednu osobu koja mu je uperila baterijsku u glavu pa joj nije video lice.
Zamahnuo je nožem, ali nije znao da li je tu osobu isekao. Rekao je da se seća da je provalnik iskočio kroz prozor.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pre pet godina usmrtio je provalnika i sada je oslobođen

Izvor: B92, 10.Dec.2018

Beograd -- Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno oslobodio Saška Bogeskog, koji je u maju 2013. u svom stanu u Žarkovu nožem usmrtio provalnika u samoodbrani...Ovom odlukom odbijena je žalba tužilaštva i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, koji je zaključio da je Bogeski delovao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.