Blizanci osumnjičeni za lišenje slobode i prinudu novinara

Izvor: B92, 26.Okt.2019, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blizanci osumnjičeni za lišenje slobode i prinudu novinara

Blizanci M.M. i M.S. saslušani su u I osnovnom tužilaštvu povodom sumnji da su protivpravno lišili slobode N.R, novinara jedne TV sa nacionalnom frekfencijom.

To su navodno uradili kako bi ga prinudili da im vrati dug.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudu da im odredi pritvor, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Prema krivičnoj prijavi, N.R. je prošle godine od osumnjičenih pozajmio 400 evra sa dogovorom da im vrati 500, bez preciziranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada novac treba da vrati.

U međuvremenu je vratio 200 evra, ali je sredinom oktobra M.M. intenzivno počeo da zove N.R. telefonom i preti, tražeći da mu isplati 500 evra.

Sumnja se da su blizanci 24. oktobra presreli novinara u centru Beogradu tukli ga, ubacili u auto, vozili neko vreme i trazili mu da vrati 500 evra.

Događaj je policiji telefonom prijavio očevidac, nakon čega je interventa patrola presrela vozilo u kojem su se nalazili novinar i osumnjičeni, koje je policija uhapsila.

Osumnjičeni su na saslušanju delimično priznali krivicu ali su negirali navode krivične prijave da su tukli N.R, a kontradiktorni su im i iskazi povodim visine dugovanog iznosa.

Nakon što ispita oštećenog, tužilaštvo će proceniti da li u ovom slučaju ima elemenata težeg krivičnog dela - otmice, u kom slučaju bi predmet otišao u nadležnost Višem tužilaštvu u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.