Belgijancu ekstradicioni pritvor, traže ga za više krivičnih dela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2020, 12:39

Belgijancu ekstradicioni pritvor, traže ga za više krivičnih dela

Viši sud u Kragujevcu odredio je ekstradicioni pritvor Eriku Lamersu (60), kojeg Belgija traži zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela protiv polnih sloboda.

Lamersa je 7. oktobra uhapsila policija u Kragujevcu po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Belgija, precizirala je za Tanjug portparokla Višeg suda u Kragujevcu suda Ivana Obradović.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Kragujevcu mu je odredio ekstradicioni pritvor zbog više krivičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dela protiv polne slobode, napomenula je ona.

Ukazala je da se Lamers žalio na rešenje o određivanju pritvora, ali da je njegova žalba odbijena odlukom krivičnog vanraspravnog veća Višeg suda u Kraguijevcu, te da je potvrđeno prvostepeno rešenje sudije za prethodni postupak.

Erikov otac Moris Lamers nije uhapšen, kako su to preneli pojedini mediji, već se nalazi u Belgiji.

U Ministarstvu pravde za Tanjug je rečeno da se očekuje molba Belgije za izručenje Erika Lamersa.

Belgijski mediji su preneli da je Erik Lamers neonacista kao i da je i ranije hapšen u vezi sa različitim teškim krivičnim delima.

U Srbiji je bio uhapšen i 2008. godine, a njegovo izručenje Belgiji tada je potrajalo godinu dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belgijanac uhapšen u Srbiji po poternici Interpola

Izvor: RTS, 19.Okt.2020

Po Interpolovoj poternici koju je raspisala Belgija u Srbiji je uhapšen Erik Lamers (60). Očekuje se da Belgija pošalje zahtev za njegovo izručenje, saopšteno je iz Ministarstva pravde Srbije. . Ovaj slučaj u nadležnosti je Višeg suda u Kragujevcu koji je odredio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.