Izvor: Blic, 08.Dec.2017, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOKSER TEŠKO RANJEN U PUCNJAVI Telohranitelj prve žrtve rata kavačkog i škaljarskog klana izrešetan na Cetinju

Cetinjanin Dragan Roganović (29), koji je navodno svojevremeno bio telohranitelj Gorana Radomana, prve žrtve u ratu škaljarskog i kavačkog klana, teško je ranjen u pucnjavi sinoć na Cetinju.

Prema pisanju crnogorskih medija, u Roganovića, inače boksera, u momentu kada je izlazio iz svog automobila, ispred zgrade u kojoj stanuje, pucao je za sada nepoznati napadač. “Vijesti” pišu da su iz policije u četvrtak kasno uveče rekli da imaju određena saznanja o tome ko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je pucao u Roganovića i da “očekuju da će veoma brzo uhapsiti počinioca”.

Egzekutor mu je pucao u leđa i teško povređeni bokser je prebačen na Odeljenju Intenzivne nege KCCG. On je van životne opasnosti i prema nezvaničnim informacijama, metak mu je povredio kičmeni pršljen.

Roganović je bokser, i vlasnik je kafe bara „Akapulko“.

Mediji u Crnoj Gori pišu da je Roganović navodno bio telohranitelj sugrađanina Gorana Radomana koji je u februaru 2015. godine ubijen u Beogradu.

U ratu dva klana najmanje 20 žrtava

Radoman je prva žrtva sukoba, kotorskih kriminalnih grupa, škaljarskog i kavačkog klana. “Škaljarci” i “kavčani pre početka sukoba bili su jedna kriminalna grupa koja je, prema policijskim evidencijama, krijumčarila i prodavala drogu. Međutim, kada je krajem 2014, u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina, vrednog 15 miliona evra, kriminalna grupa podelila se na dva klana.

U ratu klanova do sada je, prema nepotvrđenim informacijama, ubijeno više od 20 osoba. Osim u Crnoj Gori, žrtve ovog rata ubijene su u Srbiji i Bosni i Hercegovine. Glavni motiv ubistava je, navodno, osveta.

Prema dosadašnjim istražnim radnjama policije balkanskih zemalja sumnjaju da su u ratu “kavčana” i “škaljaraca” likvidirani Goran Radoman, Saša Marković, Goran i Radomir Đuričković, Ivan Lopičić, Srđan Vlahović, Goran Dučić, Goran Biskupović, Miloš Bošnjak, Dalibor Đurić, Đorđe Boreta, Dragan Zečević, Đorđe Sekulović, Radovan Matović Rakela, Ivan Nedović, Niko Roganović, Boško Božović, Milan Peković, Goran Lenac, Aleksandar Stanković Sale Mutavi i Petar Damjanović.

U njihovom ratu bilo je i slučajnih žrtava, kao što su Budvanin Saša Marković i doktor iz Niša Dragan Zečević.

Na meti klanova nalazili su se i članovi porodice suprotstavljene kriminalne grupe. Tako, do sada nezapamćeno, sredinom 2016. godine pokušan je atentat i na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, navodnog vođe “kavačkog” klana.

Roganović je boksovao u srednjoj kategoriji. Poznavaoci njegovog privatnog života i sportske karijere sinoć su kazali da je "plenio ponašanjem i u ringu i van njega". “Vijesti” pišu da su zbog sjajne tehnike i bokserskog umeća, njegovi su mečevi bili izuzetno atraktivni, ali je zbog nedostatka novca bio u nemogućnosti da se u potpunosti posveti toj veštini.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tjelohranitelj prve žrtve rata kavačkog i škaljarskog klana izrešetan na Cetinju

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2017

CETINJE - Cetinjanin Dragan Roganović (29), koji je navodno svojevremeno bio tjelohranitelj Gorana Radomana, prve žrtve u ratu škaljarskog i kavačkog klana, teško je ranjen u pucnjavi sinoć na Cetinju...Prema pisanju crnogorskih medija, u Roganovića, inače boksera, u momentu kada je izlazio iz...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.