AKTUELNO: Još 13 osoba preminulo od korone, novih 344 zaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2020, 08:40

AKTUELNO: Još 13 osoba preminulo od korone, novih 344 zaraženih

Broj zaraženih koronavirusom u Srbiji se ne smanjuje, a raste i broj pacijenata na respiratorima. Lekari upozoravaju da je pritisak na zdravstveni sistem ogroman i da će biti potrebni novi kapaciteti. U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 8.659 osoba, njih 344 bilo je pozitivno, a nažalost preminulo je 13 osoba. U danu za nama od korone 12 umrlih, 279 novoobolelih, 154 na respiratoru.

14.27 Za 24 sata na bolničko lečenje upućen 121 pacijent

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />U poslednja 24 sata u Beogradu je na bolničko lečenje upućen 121 pacijent oboleo od kovid 19, podaci su Ministarstva zdravlja.

14:23 U kovid ambulantama u Beogradu 3.225 pregleda

U kovid ambulantama beogradskih domova zdravlja za 24 sata pregledano je 3.373 pacijenta, i to juče tokom dana 3.225 pacijenata i 148 pacijenata u dve dežurne kovid ambulante tokom noći.

Direktor Doma zdravlja Palilula Aleksandar Stojanović rekao je za Tanjug da su prethodnih dana pregledali i testirali ogroman broj ljudi, da je rekordan broj bio u subotu, kada je u dve kovid ambulante pregledano 320 pacijenata.

Stojanović kaže da problem predstavlja i to što se pacijenti lekaru javljaju nekoliko dana nakon što se pojavi povišena temperatura, kada se kod većine razvije upala pluća.

13:51 - U Šapcu zaraženo još 105 osoba, ukupno više od 900

Prema poslednjim rezultatima Zavoda za javno zdravlje Šabac, u tom gradu je virusom korona zaraženo još 105 osoba, čime je broj pozitivnih osoba na Covid 19 premašio 900.

U kovid ambulantu u proseku se javi više od 200 građana svakog dana, a kako je navela načelnik za kontrolu i prevenciju bolesti Z ZJZ Šabac Dragana Radojčić, u odnosu na april mesec, kada im je prosek godina obolelih bio oko 49 godina, sada taj prosek iznosi oko 43.

13:21 - Vranje: U četiri kovid bolnice 197 pacijenata, kapacitet 215

U četiri kovid bolnice u Vranju, koje imaju kapacitet 215 postelja, trenutno je hospitalizovano 197 pacijenata, a kako kaže direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić, samo tokom jučerašnjeg dana bilo je 20 prijema. Većina obolelih je sa upalom pluća, kaže dr Antić, a prenosi RTV Vranje.

12:43 Surdulica: Popunjeni kapaciteti u kovid bolnici

U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici, koja je od 29. juna prešla u kovid sistem, trenutno su hospitalizovana 63 pacijenta, što je ujedno i maksimalni kapacitet za kovid pacijente, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove Slaviša Kostić.

Kako je naveo, početni kapaciteti za kovid pacijente bili su 32 kreveta, ali kako se broj zaraženih povećao, duplirani su i sada su puni.

12:14 Pirotski okrug:Povećan procenat pozitivnih na virus korona

U Pirotskom okrugu povećan je procenat pozitivnih na virus korona, saopštio je Zavod za javno zdravlje Pirot, navodeći da je na najnovijem preseku polovina testiranih građana pozitivna na korona virus.

U Pirotu se beleži i najveći broj zaraženih, naročito posle 10. juna, a povećan je i broj pregleda u kovid ambulanti, gde se poslednjih nekoliko dana obavi oko 70 pregleda dnevno.

12:09 - Subotica: Trogodišnje dete pod sumnjom na infekciju korona virusom

Trenutno se u Subotičkoj bolnici nalazi 28 obolelih od Kovid19, jedan je u teškom stanju na jedinici intenzivnog lečenja, dok je na bolničkom lečenju na Odeljenju za infektivne bolesti ukupno 38 pacijenata, među kojima je i trogodišnje dete pod sumnjom na infekciju korona virusom.

Kako je saopštila ova zdravstvena ustanova, u protekla 24 sata u respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica pregledano je ukupno 29 pacijenata sa simptomima koji odgovaraju kliničkoj slici Kovid 19. Na bolničko lečenje je u protekla 24 sata primljeno 8 pacijenata, dok je jedan pacijent je otpušten kao oporavljen na kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana.

11:33 - U Kikindi ponovo počela dezinfekcija javnih površina

Nakon više od dva meseca, u Kikindi su ponovo registrovani novi slučajevi oboleleih od virusa korona.

Zbog toga je lokalni Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj ponovo krenuo sa dezinfekcijom najvažnijih lokacija na otvorenom u gradu i selima.

11:30 - Šabac: U Opštoj bolnici 178 pacijenata, troje na respiratoru

U Opštoj bolnici u Šapcu, trenutno je hospitalizovano 178 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, a troje je na respiratoru, objavljeno je na zvaničnom sajtu te zdravstvene ustanove.

Kako navode, u protekla 24 časa jedan pacijent je preminuo od posledica infekcije virusom.

11:18 Kragujevac: U KC 180 pacijenata, devet na respiratoru

U ovom trenutku u Kliničkom centru u Kragujevcu leči se 180 pacijenata, od kojih 32 zahtevaju intenzivnu negu, a devet je na respiratoru, izjavio je danas direktor te zdravstvene institucije Predrag Sazdanović.

Kako je kazao za RTS, u kovid sistem danas ulazi i Interna klinika u Kragujevcu.

11:12 Zlatiborski okrug: Novozaraženih 21, jedna osoba preminula

Na teritoriji Zlatiborskog okruga potvrđen je 21 nov slučaj pozitivnih na virus korona, a jedna osoba je preminula od posledica tog virusa, saopštio je Zavod za javno zdravlje Užice.

Kako navode, od pristiglih rezultata iz prethodnih dana, u Priboju je zabeleženo šest, koliko i u Novoj Varoši, Sjenici pet, Čajetini dva, u Užicu i Požegi po jedan.

10:25 - U Kraljevu preminula još jedna osoba, a 59 novozaraženih

U Kraljevu je od korona virusa preminula još jedna osoba, a potvrđeno je 59 novih slučajeva.

Od 92 uzorka koji su analizirani u Vetrinarskom specijalističkom institutu Kraljevo, 59 je bilo pozitivno, prenosi RTS.

09:13 - Kon: Nerazumevanje situacije

U Beogradu treba da bude otvorena još jedna kovid bolnica, kapaciteta 125 ležajeva, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon i ocenio da, kada su mere u pitanju, postoji reakcija stanovništva u gradskom prevozu i zatvorenim prostorima, ali da ima okupljanja mladih, što teško može da se spreči i još je utisak o nerazumevanju situacije.

08:37 - Institut za reumatologiju: Prvi pacijenti kad stigne oprema

Direktor Instituta za reumatologiju Nemanja Damjanov rekao je da će na Institutu biti hospitalizovani pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom kovida-19, a da će prvi pacijenti biti primljeni čim stigne neophodna oprema, koja se očekuje u toku dana.

"Nemamo uslove za respiratore, za najteže pacijente. Oni koji budu imali potrebe za tim, biće transportovani u druge bolnice", rekao je Damjanov.

08:26 - Devetoro pacijenata na respiratoru u Čačku

U bolnici u Čačku hospitalizovano je 137 pacijenata, a ozbiljnost situacije potvrđuju i činjenice da veliki broj njih ima teške upale pluća i teške kliničke slike. Prema poslednjim informacijama, u formiranom respiratornom centru trenutno je 12 pacijenata, od kojih je devetoro na respiratoru.

Samo juče u čačanskoj bolnici pregledano je 65 pacijenata, a veliki pritisak trpi prijemno-trijažna ambulanta pošto dolazi dosta pacijenata sa simptomima koronavirusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Institut za reumatologiju: Prvi pacijenti kad stigne oprema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2020

Direktor Instituta za reumatologiju Nemanja Damjanov rekao je da će na Institutu biti hospitalizovani pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom kovida-19, a da će prvi pacijenti biti primljeni čim stigne neophodna oprema, koja se očekuje u toku dana..."Nemamo uslove za respiratore, za najteže...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.