Da je ovo najskuplji polovni Civic u istoriji i vredi li uopšte toliko? FOTO

Izvor: B92, 12.Jun.2020, 09:52

Da je ovo najskuplji polovni Civic u istoriji i vredi li uopšte toliko? FOTO

Stara Honda Civic iz 2000. godine postigla je na aukciji cenu koja je viša od najskuplje verzije aktuelne generacije ovog modela, Civica Type R.

U pitanju je Civic Si u kupe varijanti kakva je bila uobičajena u Americi. Na licitaciji kuće Bring-A-Trailer automobil je dobio 36 ponuda, a na kraju je postigao cenu od čak 50.000 dolara.

Poređenja radi, kao nov je koštao nešto manje od 18.000 dolara, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa se cena čini previsokom čak i ako se uzme u obzir inflacija u poslednje dve decenije.

U čemu je tajna? Jedan od razloga za ovako visoku cenu krije se u njegovoj maloj kilometraži. Automobil je proizveden 2000. godine i do danas je prešao svega 9.010 km, dok je enterijer izuzetno očuvan.

Osim toga, kupac je po svemu sudeći ljubitelji čuvenih Hondinih atmosferaca.

Naime, ovaj Civic ispod haube ima atmosferski 1.6 benzinac (B16A2) koji proizvodi 160 KS i 150 Nm, a vrti se preko 8000/min, što za za zaljubljenike u ovu vrstu benzinskih motora predstavlja istinski užitak.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Da je ovo najskuplji polovni Civic u istoriji?

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2020

Stara Honda Civic iz 2000. godine postigla je na aukciji cijenu koja je viša od najskuplje verzije aktuelne generacije ovog modela, Civica Type R.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.