Rok sastav Hladno pivo u oktobru u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2022, 09:58

Rok sastav "Hladno pivo" u oktobru u Novom Sadu

Hala 2 Novosadskog sajma i 8. oktobar rezervisani su za kultni zagrebački rok sastav "Hladno pivo" koji već više od tri decenije spada među najpopularnije grupe ne samo u Hrvatskoj, već u čitavom regionu.

Obeležavajući tri i po decenije rada, Kekin i ekipa održaće koncert u Novom Sadu u okviru ovogodišnje turneje "35 za 35".

Prema rečima organizatora, prisutna publika će biti svedok velikog zvučnog, vizuelnog i koncertnog spektakla. Hladno Pivo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na čelu sa svojim frontmenom Miletom Kekinom tri decenije od izlaska prvog albuma ostaju prepoznatljivi, upečatljivi, ali i dragi publici zbog beskompromisnosti, iskrenih i upečatljivih stihova u kojima nema mesta kalkulaciji. Takođe, ono što je prepoznatljivo ovom bendu jeste zadržavanje stare publike i njihovo zajedničko sazrevanje, , ali i pridobijanje novih poštovalaca rokenrol muzike koji danas, u 21. veku odrastaju uz muziku i tekstove Hladog piva.

"Ono što možemo da očekujemo je energičan, iskren i veliki spektakl koji će sigurno ostati upamćen kao jedan od najvažnijih koncerata Hladnog piva u našem gradu o kojem će se pričati mnogo posle samog događaja. Pesme: Jednim Osmijehom, Pitala si me, Ne Volim te, Ezoterija , Biološki Sat", su samo neki od hitova koje ć su pokazali da rok muzika nije isključivo stvar 20. veka, nego da se definitivno tiče i današnjeg vremena u kojem živimo i da će ih publika i to veče sa uživanjem slušati i pevati.

Sve je počelo 1987. godine u zapadnom zagrebačkom predgrađu Gajnice kada su se okupila četiri prijatelja Mile Kekin, Suba, Tedi i Zoki. Prvi javni nastup dogodio se sledeće godine, koja se i uzima za godinu početka njihovog postojanja.

Godine 1992, sastav Hladno pivo nastupio je kao predgrupa legendarnog sastava KUD Idijoti, a godinu dana kasnije izdali su prvi album, "Džinovski". I dan danas, svaki koncert Hladnog piva završava se pesmom KUD Idijota"Kad sunce opet zađe". Dve godine kasnije bili su predgrupa grupi Ramones u Domu sportova na Trešnjevci.

Dokaz da su Novosađani I Novosađanke veliki fanovi jeste I činjenica da su nastupali već ove godine, a koncert koji nas čeka u oktobru svakako će biti poseban kao i uvek kada je Hladno pivo u pitanju.

Ulaznice možete pronaći na svim Gigstix prodajnim mestima.
Pogledaj vesti o: Hladno pivo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hladno pivo za početak jeseni u Novom Sadu

Izvor: BalkanRock.com, 12.Avg.2022, 07:57

Hala 2 Novosadskog sajma i 8. oktobar rezervisani su za kultuni zagrebački rok sastav “Hladno pivo” koji već više od tri decenije spada među najpopularnije grupe ne samo u Hrvatskoj, već u čitavom regionu. Obeležavajući tri i po decenije rada, Kekin i ekipa održaće koncert u Novom Sadu...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.