Greške koje sam napravio kao muž; sad sam bivši muž

Izvor: B92, 11.Apr.2022, 18:22

"Greške koje sam napravio kao muž; sad sam bivši muž"

"Bio sam jedan od najgorih ljubavnika svih vremena. Možda ćete se osećati malo samozadovoljno kad to čujete, i to je u redu. Bio bih spreman da se kladim u hladno pivo da nemaš pojma koliko si zapravo loš u spavaćoj sobi", napisao je Serge Bielanko.

Muškarci i žene često greše u braku u brojnim područjima. Serge Bielanko, odlučio je da na Instagramu podeli sopstveno iskustvo o uobičajenim pogrešnim koracima koji za posledicu mogu imati čak i razvod. Ovo su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << greške koje muževi prave u braku, a vrlo lako ih mogu dovesti do razvoda. Serge Bielanko je svaku pojedinačno napravio, a sada je odlučio da progovori o "greškama koje je napravio kao muž" zbog kojih je "bivši muž".

Zbog ovih "sitnica" žene su puno privlačnije muškarcima

1. Previše sam se opustio

"U redu, pod tim ne mislim samo da sam se udebljao. Mislim, udebljao sam se u smislu da sam nabacio nekoliko kilograma, ali sam se i psihički ulenio u braku". Bilo mu je, kaže, previše udobno i sve je uzimao zdravo za gotovo (baš kao što to čine mnogi oženjeni). Brak mu se činio prilično lakim. Mislio je da su se on i Monika venčali jer su bili savršeni zajedno i da je to to.

Advokatica za razvode: 5 muških profesija pogubnih za brak

"Bio sam 99 posto siguran da mogu da radim šta god želim i bićemo u redu. Ali pogrešio sam. Nisam obraćao pažnju na sitnice poput: 'Hej, kako je bilo danas na poslu?' ili: 'Da li želiš da ti izmasiram leđa dok gledamo TV?', kaže on, te dodaje: "Nisam razmišljao o braku ili supruzi na način na koji razmišljam o poslu, o tome koliko novca imam ili o tome šta ću da ručam. Dakle, ako želite da znate kako da budete dobar muž, počnite da obraćate pažnju na svoj brak kao što obraćate pažnju na gluposti - poput fudbala ili muzike koju preuzimate na novi telefon. Ako to ne uradite, osuđeni ste na propast. To vam obećavam".

Neviđeno u "Radnoj akciji": Dok je porodica gledala dom, u jednoj sobi se krilo veliko iznenađenje

2. U seksu se radilo samo o meni

"Bio sam jedan od najgorih ljubavnika svih vremena. Možda ćete se osećati malo samozadovoljno kad to čujete, i to je u redu. Bio bih spreman da se kladim u hladno pivo da nemaš pojma koliko si zapravo loš u spavaćoj sobi. Verovatno misliš: 'Prilično sam zadovoljan kako stvari teku. Još uvek je seks prilično redovan i to je više nego što većina momaka može da prizna u braku?' Shvatam, druže. I ja sam isto mislio", nastavlja Serge.

Za sebe kaže da ima 42 godine i smatra da je u dobroj formi i može biti dobar i u krevetu, ali seks u braku se gotovo uvek vrteo oko njegovih želja i navika.

Međutim, iz godine u godinu, iako je njegova supruga bila prilično otvorena u pokušaju da mu objasni koje joj se stvari u krevetu sviđaju, a koje ne funkcionišu za nju, nikad je nije stvarno slušao. "Voleo sam seks sa lepom ženom i to je bilo to za mene. Nisam se previše 'zamarao' njome".

3. Nisam pomagao oko finansija

"Gledaj, nije me briga koliko tvoja žena voli da rešava finasijska pitanja u kući li koliko je dobra u tome; oboje bi trebalo da imate ulogu u rešavanju finansija", jasno kaže Serge. Da ne bude pogrešno shvaćen, on je zarađivao novac, kaže, ali je svojoj supruzi dopustio da se bavi porodičnim finansijama. Bez obzira koliko je njegova supruga bila odgovornija i veštija u tome, to je bila ogromna greška. Većina žena želi i zaslužuje da se njen suprug ponaša brižno, bez obzira na to koliko su nezavisne i snažnog duha. Žele da osete vrstu sigurnosti koja može doći samo ako znaju da je njihov partner svestan i proaktivan kada je u pitanju održavanje zajedničkog života. Deo toga je stvarni čin plaćanja računa, praćenja ulaganja i obraćanja pažnje na šta trošite u prodavnicama. "Dakle, nosite se s tim i odigrajte svoju ulogu", poručuje Serge.

4. Rekao sam stvari koje se više ne mogu povući

"Ništa, i pod tim mislim ništa, nikada ne može izbrisati stvari koje kažete drugom ljudskom biću. Možete godinama pokušavati da ispravite neke stvari, ali kada su u pitanju reči - rečima kojima ste nekog povredili (čak i reči koje su uglavnom izrečene u žaru neke svađe ili uvreda koje uopšte niste mislili), žalićete do kraja života", priča Serge.

Priča iz svog iskustva jer je dosta takvih reči izgovorio. To je bila njegova glavna linija odbrane kada su se njegova žena i on svađali oko sitnica.

Tada nije shvatao koliko je nezrelo i glupo rešavati situacije podizanjem zaštitnih zidina samo da ga ne bi povredile tuđe optužbe ili pokušaji odraslih rasprava. "Nadam se da ste mirne/hladne/i sabrane glave i nikada, nikad, ne govorite zle ili gadne stvari kada se svađate sa svojom partnerkom", zaključio je Serge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.