TRAŽI KRIVCA Hilari i dalje ne može da prihvati poraz od Trampa, sada se okrenula PROTIV SVOJIH LJUDI

Izvor: Blic, 08.Sep.2017, 06:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAŽI KRIVCA Hilari i dalje ne može da prihvati poraz od Trampa, sada se okrenula PROTIV SVOJIH LJUDI

Bivša državna sekretarka i protivkandidatkinja aktuelnog predsednika amerike na izborima 2016. Hilari Klinton dolila je ulje na vatru u "ratu" koji se odvija u Demokratskoj partiji između njenih i radikalnih levičarskih pristalica Bernija Sandersa, piše portal "Blejz".

U delovima njene knjige "Šta se dogodilo" Hilari je okrivila Sandersa za pobedu predsednika Donalda Trampa.

Ona je napisala da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se Berni složio sa njom po pitanju politike, pa je morao da se okrene ka "napadima na njen karakter".

- Njegovi napadi prouzrokovali su trajnu štetu i otežali ujedinjenje progresivnih demokrata tokom izbora, te tako utrli put Trampovoj kampanji "skuvajte Hilari" - navela je Klintonova.

- Svakako je podelio moj užas na pomisao da Donald Tramp postaje predsednik. Nije ušao u trku kako bi se obezbedili da demokrata dobije Belu kuću – on je ušao da omete Demokratsku partiju - dodala je Hilari.

Bivša državna sekretarka je ocenila da je Sanders “suštinski pogrešio u vezi Demokratske partije, iako je bio u pravu kad je rekao da se stranka nedovoljno fokusira na radničku klasu.

- Ponosna sam što sam demokrata i volela bih da je i Berni - istakla je Hilari u knjizi.

Ona je takođe navela da joj Trampov prethodnik Barak Obama rekao da ne napada Sandersa.

- Obama mi je rekao da se ujedem za jezik i manem Bernija koliko god mogu. Osećala sam se kao u ludačkoj košulji – napisala je Klintonova.

Njeni komentari samo će dodatno da zaoštre "unutrašnji rat" u redovima Demokratske partije, koji je uzrokovan zahtevima nekih članova da stranka ode više levo, nakon katastrofalnog poraza od Trampa na predsednidničkim izborima.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.