Sirija: Klintonova priznala da su SAD na istoj strani sa Al Kaidom radi destabilizacije Asadove vlade

Izvor: TvojPortal.com, 06.Mar.2012, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Klintonova priznala da su SAD na istoj strani sa Al Kaidom radi destabilizacije Asadove vlade

Sirija: Klintonova priznala da su SAD na istoj strani sa Al Kaidom radi destabilizacije Asadove vlade
Izvor: (www.globalresearch.ca: Mišel Čosidovski i Finian Kaningem, 27. februar 2012.) Američki državni sekretar Hilari Klinton priznala je da Al Kaida i druge organizacije, koje su na "terorističkoj listi" SAD, podržavaju sirijsku opoziciju. Klintonova je rekla: "Mi imamo vrlo opasan skup aktera u regionu. Al Kaida,
>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << />
Hamas i oni koji su na našoj listi terorista, budite sigurni, podržavaju - tvrde da podržavaju opoziciju (u Siriji)". (1)
Ipak u isto vreme, u gore pomenutom intervjuu za BBC američki državni sekretar ponavlja otrcanu zapadnu tvrdnju da je situacija u Siriji takva da je bespomoćno stanovništvo izloženo "nemilosrdnom napadu" vladinih snaga Sirije.
Postoji obilje dokaza da timovi snajperista koji ubijaju civile tokom poslednjih godinu dana u Siriji pripadaju terorističkim formacijama o kojima govori Klintonova.
Kao što Mišel Cosidovski ističe u svom nedavnom članku: "Od sredine marta 2011., islamističke naoružane grupe - tajno pomagane od zapadnih i izraelskih obaveštajnih službi - vrše terorističke napade umerene na vladine zgrade, uključujući podmetanje požara. Obimno je dokumentovano da obučeni revolveraši i snajperisti, uključujući plaćenike, ciljaju policiju, oružane snage kao i nedužne civile. Postoje obimni dokazi, kao što je istaknuto u izveštaju Posmatračke misije Arapske Lige, da su ove grupe plaćenika odgovorne za ubijanje civila. I dok sirijska vlada i vojska nose težak teret odgovornosti, važno je napomenuti činjenicu da su ovi teroristički akti - uključujući nasumično ubijanje muškaraca, žena i dece - deo SAD-NATO-Izraelske inicijative, koja se sastoji u podržavanju, obuci i finansiranju "oružanog entiteta" koji operiše u Siriji." (2)
Priznanje Hilari Klinton za vikend potvrđuje otkriće da naoružane grupe napadaju civile i da su ove grupe terorističke, prema sopstvenoj definiciji SAD, a da situacija u Siriji nije stanje unilateralnog nasilja protiv svog stanovništva već pre prikrivena oružana pobuna.
Priznanje Klintonove retroaktivno opravdava stav koji su zauzeli Rusija i Kina, koje su obe stavile veto na predloženu rezoluciju Saveta Bezbednosti 4. februara, baš zato što je taj predlog bio zasnovan na lažnoj predstavi da je nasilje u Siriji bilo isključiva odgovornost vlade Al Asada.
Klintonova takođe priznaje u intervjuu za BBC da postoji "vrlo snažno protivljenje stranoj intervenciji u Siriji, izvan Sirje" - što prećutno potvrđuje činjenicu da je sirijsko stanovništvo svesno da su takozvani opozicionari unutar njihove zemlje plaćenici povezani sa Al Kaidom.
U međuvremenu, zalivski saveznici SAD, Saudijska Arabija i Katar, su odvojeno objavili izjave da su voljni da pošalju oružje u Siriju da podrže pobunu protiv vlade u Damasku. S' obzirom na još uvek većinsku podršku naroda vladi Bašira Al Asada, takva objava Saudijske Arabije i Katara njihovim saradnicima, državama clanicama Arapske Lige, predstavlja mešanje bez presedana u unutrašnje poslove suverene države. U stvari, pravno bi se moglo tvrditi da ona predstavlja samooptužujući akt medunarodne agresije.
Pored toga, takva deklaracija Saudijske Arabije i Katara da su voljni da naoružaju sirijske pobunjenike može se videti kao cinično pokriće za ono što se već dešava. Poznato je  da Zalivske monarhije već nezakonito snabdevaju oružjem samozvanu Sirijsku slobodnu armiju, zajedno sa Turskom i Izraelom.
Do sada, SAD zvanično održavaju fikciju da nisu uključene u slanje oružja u Siriju iako je Vašington zahtevao "promenu režima" i uprkos dokazima da su Zapadne tajne snage, ukljucujuci američke, britanske i francuske operativce, aktivno angažovane u opozicionim grupama.
Veoma je ironično da neizabrani fundamentalistički sunitski režimi Persijskog Zaliva podržavaju grupe povezane sa Al Kaidom unutar Sirije navodno "da donesu demokratske reforme". Ovo je ista dinamika koja je preovladala u Libiji gde je zbacivanje tamošnje vlade od strane Zapadnih i Zalivskih arapskih sila danas dovelo do kolapsa ljudskih prava i društvenog stanja.
Još jednom, Sirija pokazuje isto svrstavanje saveznika: Vašington, London i druge NATO sile udobno u krevetu sa sunitskim/salafitskim tiranima i teroristima, tvrdeći da podržavaju demokratsku slobodu i ljudska prava.
Naravno, stvarna agenda nema ništa ni sa demokratskim slobodama ni sa ljudskim pravima - kao što naopaki stroj saveznika ukazuje. Pre će biti da Vašington i njegovi bliski saveznici pokušavaju da kreiraju promenu režima pomoću Arapskog sveta i povrh toga da potvrde geopolitičke ciljeve, ponajpre kontrolu sirove energije. Irak, Avganistan, Libija i sada Sirija su samo usputne stanice na globalnoj mapi neprekidnog rata koji će svratiti u Iran. Rusija i Kina su krajnje mete.
Vašington je očigledno spreman da upotrebi sva sredstva neophodna da se ostvari ova agenda: ilegalne ratove, smrt u masovnom obimu, moguće izazivanje globalnog rata i upotrebu nuklearnog oružja. Ali svakako najapsurdnija maska je "rat protiv terora", kada se vidi - iz reci Državnog sekretara Hilari klinton - da Vašington sada otvoreno sarađuje sa navodnim "terorističkim neprijateljem" da bi doneo promenu režima u zemlji u kojoj to želi.
Ako bi se ikako licemerne reči Vašingtona mogle shvatiti sa pravom vrednošću, onda ako je on ozbiljan u želji da promenom režima ojača demokratiju, ljudska prava i svetski mir, onda je prvi režim koji se prevashodno kvalifikuje za takvu promenu jeste sam Vašington.
Napomene
(1)Transkript intervjua Klintonove za BBC, 26. februara 2012. godine http://www.scoop.co.nz/stories/WO1202/S00690/interview-with-kim-ghattas-of-bbc.htm
(2) http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&;aid=29234 (Prevod: www.tvojportal.com)

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.