Sanders dobio izbore u Nju Hempširu, Bajden pukao!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2020, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanders dobio izbore u Nju Hempširu, Bajden pukao!

Verovalo se da će Sanders odlično proći, s obzirom na to da je 2016. potukao Hilari Klinton na izborima u Nju Hempširu, ali je jedva odneo pobedu nad Butidžidžom.

Berni Sanders dobio je najviše glasova za nominaciju za predsedničkog kandidata Demokratske stranke u Nju Hempširu.

Senator Sanders je u tesnoj trci prešišao Pita Butidžiža, pobednika izbora u Ajovi. S obzirom na to da je 2016. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine za 20 poena bio jači od Hilari Klinton, verovalo se da će i ovog puta u Nju Hempširu odlično proći, međutim, kako su rezultati pristizali, sve vreme je bilo neizvesno da li će on ili Butidžidž odneti pobedu, prenosi CNN.

Sanders je osvojio 26 odsto glasova, a Butidžidž 24,4 odsto.

Nekadašnji favorit Džo Bajden je posle kokusa u Ajovi pretrpeo težak udarac i u Nju Hempširu, gde je tek na petom mestu, iza senatorke iz Masačusetsa Elizabet Voren.

Svestan da ga čeka razočaravajući rezultat, Bajden je napustio Nju Hempšir pre nego što su počeli da stižu prvi rezultati, i otišao da vodi kampanju u Južnoj Karolini.

Podsetimo, Bajden nije dobro prošao u dve prethodne kandidature za predsednika, dok nije postao potpredsednik Baraka Obame sa kojim je pobedio na izborima 2008. Nada se boljem uspehu na izborima 29. februara u Južnoj Karolini a zatim i seriji primarnih izbora u drugim južnim državama na takozvani "super-utorak" 3. marta, gde ima adut - podršku koju uživa među Afroamerikancima.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sanders pobijedio u Nju Hempširu, još jedno loše veče za Bajdena

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2020

VAŠINGTON - Berni Sanders je pobijedio na unutarstranačkom glasanju Demokratske stranke u Nju Hempširu za nominaciju za predsjednika SAD, a nekadašnji američki potpredsjednik Džo Bajden imao je još jedno loše veče.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.