Izvor: Blic, 25.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Njujork tajms" podržao Klintonovu i Mekejna

Uticajni američki dnevnik "Njujork tajms" podržao je demokratsku senatorku Hilari Klinton i republikanskog senatora Džona Mekejna kao kandidate dve vodeće stranke za predsedničku nominaciju.



List je u četvrtak obrazložio svoje opredeljenje za senatorku savezne države Njujork time što Klintonova ima mnogo više iskustva od svog glavnog rivala, senatora iz Ilinoisa Baraka Obame.

"Kada je slušate dok govori o poslu predsednika, svojoj politici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i rešenjima za najveće probleme u Americi, duboko ste impresionirani razmerama njenog znanja, snagom njenog intelekta i njenim iskustvom", navedeno je u članku.

Navodeći razloge za podršku Mekejnu, prodemokratski dnevnik je naglasio da se ne slaže s politikom republikanskih kandidata, ali da je u ovom slučaju odluka bila laka.

"Senator Džon Mekejn iz Arizone jedini je Republikanac koji je obećao da će okončati Bušov stil vođenja zemlje", podsetio je "Njujork tajms".

Prema rezultatima najnovije ankete, koju su sproveli Rojters, C-SPAN i Zogbi, Obama je i dalje u prednosti nad Klintonovom, ali ta razlika je manja nego pre tri sedmice.

Obamu je podržalo 38 odsto ispitanika, 13 odsto više nego Hilari Klinton (25 odsto), dok se za bivšeg senatora iz Severne Karoline Džona Edvardsa izjasnio 21 odsto anketiranih, što je dva odsto više nego prošli put.

Pre tri sedmice, Obama je imao podršku 43 odsto ispitanika.

U međuvremenu, američki kongresmen hrvatskog porekla Denis Kučinić (61) najavio je da se povlači iz trke za predsedničku nominaciju Demokratske stranke, a kao razlog za to naveo želju da obezbedi sedmi mandat u Kongresu kao predstavnik Ohaja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.