Mogu li se izbeći Klinton i Ešton

Izvor: B92, 29.Okt.2012, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogu li se "izbeći" Klinton i Ešton

Beograd -- Iako će u Beogradu boraviti nekoliko sati, poseta Ketrin Ešton i Hilari Klinton izazvaće saobraćajni kolaps. Za njihovu bezbednost zaduženo je 4000 policajaca.

Aerodrom će čuvati specijalna policija i agenti BIA, a u Beograd su već došli agenti FBI-ja, čiji se tačan broj ne zna.

Tačna ruta kretanja svetskih zvaničnika se, iz bezbednosnih razloga, drži u strogoj tajnosti, ali se zna da će sastanci biti održani u Palati Srbija na Novom Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Gužva, nervoza i saobraćajni kolaps očekuju one koji će se sutra po podne zateći na Novom Beogradu u blizini Palate Srbija, posle sletanja američkog vojnog boinga 737 na beogradski aerodrom.

“Koristim priliku da putem vašeg medija obavestimo građane i da im se zahvalimo na toleranciji, zato što će tokom sutrašnje posete biti zaustavljen saobraćaj u određenom stepenu, tako da apelujemo na sve građane koji sutra mogu, da ne krenu na posao svojim vozilom, da koriste gradski prevoz i planiraju svoje aktivnosti na nekim drugim lokacijama u gradu, da bi na taj način izbegli da upadaju u gužve”, kazao je Mladen Vučinić iz Uprave za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata.

Uprava za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP koordinisaće sutra rad naših i stranih službi bezbednosti. Strani agenti su već nekoliko dana u Beogradu, zbog što bolje bezbednosne pripreme posete.

"Ova poseta predstavlja izraz zajedničke podrške integracijama, a posebno dijalogu Beograda i Prištine", rekla je portparolka Eštonove Maja Kocijančič.

“Operativne informacije su jako bitne za pripremu ovog posla. U pripremi ovog posla došla je i prethodnica službi bezbednosti iz SAD, i zajedno sa njima su dogovarane i pripremne mere koje će se primenjivati tokom posete”, rekao je Vučinić.

Trasu od aerodroma do Palate Srbija nadletaće Helikopterska jedinica, dok će specijalci biti postavljeni po krovovima.

Osim njih, zarad maksimalne zaštite dve međunarodne zvaničnice, biće tu i psi tragači, specijalni detektori, kao i mnoštvo mera i aparata za obezbeđenje.

“Pripadnici drugih, stranih službi, biće samo u neposrednom fizičkom obezbeđenju državnog sekretara, gospođe Klinton, a neće se samoinicijativno kretati po gradu, neće ići sa nekim drugim pripadnicima naših službi”, objašnjava Vučinić.

Trasa od aerodroma do Palate Srbija, koju će obezbeđivati pripadnici Žandarmerije, biće zatvorena za saobraćaj dok budu prolazile najviše zvaničnice SAD i EU.

U centru Beograda desničarske organizacije održale su večeras miran protestni skup povodom dolaska američke državne sekretarke. SRS je najavio protest ispred Predsedništva za sutra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogu li se 'izbeći' Klinton i Ešton

Izvor: medio.rs, 29.Okt.2012

Beograd -- Iako će u Beogradu boraviti nekoliko sati, poseta Ketrin Ešton i Hilari Klinton izazvaće saobraćajni kolaps. Za njihovu bezbednost zaduženo je 4000 policajaca.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.