Klinton: Povlačenje iz sporazuma sa Iranom bilo bi opasno

Izvor: N1 televizija, 15.Okt.2017, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinton: Povlačenje iz sporazuma sa Iranom bilo bi opasno

Bivša demokratska kandidatkinja na predsedničkim izborima Hilari Klinton ocenila je da je bi povlačenje SAD iz iranskog nuklearnog sporazuma bilo opasno.

Klintonova je u intervjuu televiziji CNN rekla da bi američki predsednik Donald Tramp na taj način ugrozio obećanja SAD prema drugim narodima jer su SAD jedna od potpisnica sporazuma.

 Tramp je u petak izjavio da SAD neće potvrditi da se Iran pridržava nuklearnog sporazuma, ali nije poništio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << taj sporazum, kako je obećao u predizbornoj kampanji.

Američki predsednik je pitanje tog sporazuma prepustio Kongresu i drugim stranama koje su potpisale dogovor s Iranom 2015. godine.

Iran i šest svetskih sila - SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Nemačka postigli su 14. jula 2015. godine sporazum kojim se ograničava iranski nuklearni program u zamenu za ukidanje dela međunarodnih sankcija toj zemlji.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton,   Predsednički izbori,   Izbori,   Donald Tramp

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.