Hilari o Trampu: Biramo predsednika, a ne diktatora

Izvor: Press, 04.Jun.2016, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari o Trampu: Biramo predsednika, a ne diktatora

Kandidatkinja za predsedničke izbore demokrata Hilari Klinton kaže, komentarišući Donalda Trampa, da u SAD "pokušavaju da izaberu predsednika, a ne diktatora".
Foto:B92.net
Hilari Klinton je pred okupljenima u San Bernardinu, u Kaliforniji, govorila o Donaldu Trampu, dovodeći u pitanje njegove kvalifikacije.
"U jednom trenutku se morate zapitati - da li je ovo samo politički >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << štos? Nazivanje Amerikanaca užasnim imenima? I pogledajte šta sada radi. On napada federalnog sudiju koji je rođen u Indijani. Poslednji put kada sam pogledala, to je deo Amerike", rekla je Klintonova. 

Tramp je prethodno rekao da je federalni sudija koji razmatra tužbu protiv Trampovog univerziteta "apsolutno u sukobu" interesa u tom slučaju zbog svog "meksičkog porekla". 

Govoreći o svojim ciljevima, rekla je da je "odlučna da javnosti otkrije Trampov nedostatak kvalifikacija da bude predsednik SAD i vrhovni komandant". 

Klintonova je u intervjuu za CNN rekla da Tramp "pokazuje loš primer" jer nije osudio nasilje koje je u sve većoj meri povezano s okupljenima na njegovim mitinzima, bilo da su u pitanju njegove pristalice ili protivnici. 

Ona je dodala da je važno da se "osudi svako nasilje na političkoj sceni".
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.