Hilari Klinton: Asanž je oruđe ruskih obaveštajaca

Izvor: B92, 16.Okt.2017, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari Klinton: Asanž je oruđe ruskih obaveštajaca

Kanbera -- Hilari Klinton izjavila da je osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž bio oruđe ruskih obaveštajnih službi kada je objavio njene hakovane mejlove.

To je, kako je ocenila kandidatkinja Demokratske stranke na predsedničkim izborima u Americi, naštetilo njenoj kampanji.

Klinton je za australijsku državnu televiziju rekla da je Džulijan Asanž "postao nihilistički oportunista koji izvršava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zapovesti diktatora", misleći time na ruskog predsednika Vladimira Putina.

"On je oruđe ruske obaveštajne službe, i kad je takav mučenik za slobodu govora zašto Vikiliks nikada ne objavi nešto iz Rusije?", dodala je bivša američka državna sekretarka.

Ona je govorila o objavljivanju politički štetnih mejlova Demokratskog nacionalnog komiteta tokom izborne kampanje 2016.

Asanž je danas na Tviteru napisao da Hilari Klinton "nije kredibilna osoba".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.