XPG na događaju CES 2021 prikazao svu širinu i dubinu svog portfolija

Izvor: ItRešenja.com, 19.Jan.2021, 11:23

XPG na događaju CES 2021 prikazao svu širinu i dubinu svog portfolija

XPG, brend proizvoda visokih performansi za gejmere, profesionalce u e-sportovima i tehnološke entuzijaste, na potpuno digitalnom događaju CES 2021 predstavio je niz novih lifestyle proizvoda za igranje. Sa temom „Budućnost igranja“ XPG je u punom sjaju digitalno predstavio svoje najnovije i najbolje proizvode koje morate imati u 2021. godini, uključujući novi lifestyle ultrabook za igrače, novu generaciju DDR5 DRAM modula, softver za treniranje, žvakaću gumu za igrače i slično. >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com <<

Lifestyle ultrabook za igrače XPG XENIA Xe

Nakon uspešnog prenosivog računara za igrače XPG XENIA, XPG i Intel podižu svoju saradnju na viši nivo predstavljanjem lifestyle ultrabooka za igrače XPG XENIA Xe. XENIA Xe namenjena je korisnicima koji žele sveobuhvatan ultrabook koji se lako prenosi, ali je i dovoljno snažan da zadovolji sve potrebe modernog stila života, uključujući igranje, stvaranje nezahtevnih sadržaja i kancelarijske poslove. XENIA Xe je lifestyle ultrabook za igrače sa dijagonalom 15,6 inča i pripremom za tehnologiju EVO™ koji krasi elegantan i moderan dizajn sa premium kućištem od eloksiranog aluminijuma obrađenog CNC-om. U svom najtanjem delu profil mu je debljine svega 11 mm, mase je 1,65 kg, a baterija mu traje do 16 sati. Opremljen je procesorom 11. generacije Intel® Gen Core™ i5-1135G7 ili i7-1165G7, grafičkom karticom Intel® Iris™ Xe, 1080P Full HD IPS ekranom osetljivim na dodir dijagonale 15,6 inča sa odnosom ekrana i kućišta 87 % kao i XPG-ovim PCIe Gen4  M.2 SSD-om kapaciteta 1 TB. Uz pregršt prilika za proširenje, XENIA Xe nudi gotovo beskonačne mogućnosti.

XPG PRIME i XPG GRIT

XPG PRIME softverski je ekosistem koji povezuje sve korisnikove XPG uređaje u napredno igračko iskustvo. Uz XPG PRIME korisnici mogu lako prilagoditi svoje XPG uređaje pomoću željenih svetlosnih efekata i funkcija preko intuitivnog korisničkog interfejsa sa moćnim karakteristikama i alatima. Nakon prijave na nalog za XPG PRIME korisnici mogu pristupati svojim postavkama na samim uređajima ili sačuvati u cloud-u.

XPG GRIT je aplikacija za treniranje namenjena igračima koji žele da unaprede svoje veštine igranja (FPS-ova) kroz veći broj modula za trening i analizu. Ta aplikacija omogućava korisnicima vežbanje raznih FPS scenarija i prikupljanje raznih mernih podataka. Merni podaci se zatim koriste za uvide o preporučenim postavkama i vežbama kako bi se poboljšalo korisnikovo igranje. U kombinaciji sa društvenim portalom za upoređivanje i dodatne informacije XPG GRIT može unaprediti svačiju igru.

PCIe Gen4 M.2 2280 SSD XPG GAMMIX S70

GAMMIX S70 ima PCIe 4.0 nove generacije, pa ga krase munjevite brzine čitanja/pisanja do 7400/6400 MB/s i 650/740K nasumičnih ulazno-izlaznih operacija u sekundi. Korisnicima će odmah biti jasno da pred sobom imaju sam vrh performansi SSD-ova. U kombinaciji sa kompatibilnošću sa tehnologijom NVMe 1.4 i dinamičkim SLC cacheiranjem GAMMIX S70 nudi daleko bolje performanse od SATA i PCIe 3.0 SSD-ova. Za pouzdan rad i stabilnost GAMMIX S70 opremljen je pasivnim hladnjakom sa „terasama“ i šupljim komorama ispod njih radi veće površine, a time i boljeg hlađenja. GAMMIX S70 već je dostupan na mnogim tržištima.

ADATA-in DDR5 DRAM modul

Stigla je budućnost DRAM-a, i to u obliku ADATA DDR5 DRAM modula. U poređenju sa prethodnicima ovaj modul će ponuditi znatno povećanje brzine, veće kapacitete i smanjenu potrošnju energije uz veću propusnost po procesorskom jezgru. Novi DDR5 modul ponudiće do četiri puta veće kapacitete, smanjenu potrošnju energije do 1,1 V i brzine do 8400 MT/s.

ADATA kartica SD Express

Globalnim rastom popularnosti influensera na društvenim medijima, sadržaja koje generišu korisnici i implementacijom 5G mreža, tvorci sadržaja da bi zadovoljili svoje potrebe traže prenosive memorijske proizvode velikog kapaciteta i visokih performansi. Da bi zadovoljila tu potrebu, ADATA će do drugog kvartala 2021. predstaviti novu karticu SD Express. Oslanjajući se na novu specifikaciju SD7.0 i PCIe Gen3x1, kartica će nuditi brzine čitanja/pisanja do 880/400 MB/s. Uz performanse koje su na nivou spoljašnjih SSD-ova i uz kompaktne dimenzije SD kartice, ADATA kartice SD Express predstavljaće za korisnike novu mogućnost prenosive memorije koja je u osnovi kao minijaturni SSD.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.