Uvođenje većih FullView displeja na tržište pristupačnih telefona sa HUAWEI Y7 Prime 2018

Izvor: ItRešenja.com, 29.Avg.2018, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvođenje većih FullView displeja na tržište pristupačnih telefona sa HUAWEI Y7 Prime 2018

Ako obratimo pažnju na tržište mobilnih telefona, možemo da primetimo ubrzanu tranformaciju tehnologije ovih proizvoda: od manjih ka većim ekranima, od lošije ka boljoj rezoluciji slike. FullView displej je već postao novi trend u ispunjavanju potreba korisnika po pitanju kvaliteta telefona i iskustva korišćenja, naročito kada se radi o mlađim generacijama. Huawei je nedavno predstavio HUAWEI Y7 Prime 2018, veličine ekrana od 5,99 inča, uz FullView displej. Ovaj uređaj je namenjen prvenstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << kupcima koji žele elegenatni veliki ekran, dobru kameru i odlično iskustvo korišćenja.

Jedna od glavnih odlika telefona HUAWEI Y7 Prime 2018 je uvođenje FullView tehnologije visokog kvaliteta na tržište pristupačnijih telefona, pritom nudeći mnogo veći ekran u odnosu na Samsung J7 2017 sa 5,5 inča i OPPO A83 sa 5,7 inča. Ovaj uređaj korisnicima omogućava širi ugao gledanja, kao i neograničeno fotografisanje, igranje igara, gledanje video snimaka. Ova zadivljujuća odlika je rezultat neprekidnog ulaganja u istraživanje i razvoj, kao i prevazilaženja raznih tehnoloških izazova.

Od flegšip modela do jeftinijih telefona, HUAWEI Y7 Prime 2018 svima donosi HUAWEI FullView displej na dohvat ruke

Od druge polovine 2017. godine, mobilni telefoni sa FullView displejom su brzo postali tema opšteg interesovanja. Huawei je prvi put predstavio svoju verziju ovog displeja na telefonima srednje klase i flegšip modelima kao što su Mate 10 i Nova, koji su brzo stekli popularnost među kupcima. Potom, 27. marta Huawei je predstavio još jedan značajan model sa FullView displejom, HUAWEI P20, anjegov uspeh na telefonima HUAWEI Mate 10, HUAWEI P20 i HUAWEI Nova ukazao je na potrebu da se ova tehnologija proširi i na ostale proizvode.

Usled konstantnih promena želja i potreba, sve veći broj kupaca pristupačnijih telefona želi da uživa u iskustvu korišćenja kvalitetnijeg FullView displeja, ali opcije na tržištu su veoma ograničene. Ekrani su ili premali ili uopšte ne poseduju FullView displej, tako da kupci ne mogu da uživaju u boljem iskustvu gledanja ekrana. Uvidevši ovu potrebu na tržištu, Huawei je svoj telefon HUAWEI Y7 Prime 2018 opremio većim HUAWEI displejom od 5,99 inča, time ponudivši mnogo veći i širi ugao gledanja u odnosu na Samsung J7 2017 sa 5,5 inča i OPPO A83 sa 5,7 inča.

Uvođenje FullView displeja u Y seriju predstavlja stvaranje novog trenda na budućim jeftinijim telefonima, a Huawei time postaje prvi proizvođač koji je u potpunosti uveo ovakav displej na sve uređaje u svom portfoliju, od flegšip modela do pristupačnijih telefona. Ovo označava početak ere u kojoj će svi korisnici moći da iskuse prednosti FullView displeja, bilo da se radi o ljubiteljima profesionalnijih modela ili početnicima sa pristupačnijim telefonom.

Veći FullView displej: HUAWEI Y7 Prime 2018 nudi elegantno iskustvo korišćenja

Iako veći FullView displej omogućava bolji ugao gledanja, udoban osećaj držanja i neverovatno iskustvo korišćenja, izazov jeznačajniji od prostog povećanja veličine ekrana: on podrazumeva potpunu inovaciju pri dizajniranju proizvoda, izradi i pouzdanosti, kao i razumevanje zahteva kupaca.

Nije lako osigurati dobre performanse ekrana veličine 5,99 inča – iako pouzdan rad telefona predstavlja izazov za proizvođača, on takođe mora da bude elegantan, kompaktan i udoban za držanje. HUAWEI Y7 Prime 2018 je morao da pronađe optimalna rešenja nakon mnogo pokušaja ne bi li postigao balans između veličine ekrana, kompaktnog kućišta i pouzdanosti.

Trenutno, većina telefona na tržištu ima odnos veličine ekrana od 16:9, a samo mali broj skupljih modela poseduje 18:9 ekran. Zašto je onda Huawei odabrao 18:9 ekran za povoljniji telefon kao što je HUAWEI Y7 Prime 2018? Zbog veličine ekrana, odnos od 18:9 omogućava tanji i duži ekran koji nije preširok za držanje, čime se povećava osećaj sigurnosti dok je u ruci, uz to, odnos veličine od 18:9 omogućava prikazivanje 12,5% sadržaja više u odnosu na 16:9, sa istom veličinom kućišta. Uz veću širinu gledanja, korisnici mogu da vide više sadržaja dok igraju igrice, što im omogućava da nešto vide pre ostalih, bolje predvide šta će se desiti i steknu veće šanse da pobede.

U kombinaciji sa odličnom izradom okvira i 2.5 dizajnom sa zaobljenim staklom, odnos veličine ekrana od 18:9 omogućava telefonu HUAWEI Y7 Prime 2018 da ima kompaktan i elegantan dizajn, sigurniji osećaj držanja i bolje iskustvo korišćenja u odnosu na ostale jeftinije telefone.

Što se tiče razvoja trendova u tehnologiji mobilnih telefona, moguće je da će u bliskoj budućnosti većina telefona na tržištu usvojiti dizajn sa FullView displejom. U međuvremenu, Huawei je već ugradio HUAWEI FullView displej u telefone u svim klasama. Kupci mogu da očekuju bolje FullView displeje na jeftinijim uređajima, što bi u potpunosti ispunilo njihovu potrebu za boljim ekranom.

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

Uvođenje većih FullView displeja na tržište pristupačnih telefona sa HUAWEI Y7 Prime 2018

Izvor: DANuBeogradu.rs, 29.Avg.2018

Ako obratimo pažnju na tržište mobilnih telefona, možemo da primetimo ubrzanu tranformaciju tehnologije ovih proizvoda: od manjih ka većim ekranima, od lošije ka boljoj rezoluciji slike. FullView displej je već postao novi trend u ispunjavanju potreba korisnika po pitanju kvaliteta telefona i...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.