TRKA ZA HARDVEROM TRAJE: Još jedna KINESKA firma na putu da razvije svoj čip

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRKA ZA HARDVEROM TRAJE: Još jedna KINESKA firma na putu da razvije svoj čip

Sve veća konkurencija...

Sudeći prema informacijama do koje prenosi holandski sajt "LetsGoDigital", kineska kompanija "Oppo" uskoro će postati još jedan od proizvođača pametnih telefona koji će proizvoditi sopstvene čipove za svoje mobilne uređaje.

OPPO is developing its own mobile chipset called the OPPO M1 ! Expect it to be revey at #MWC2020 event . Info courtesy @letsgodigital#oppo #oppom1 #processor #technews #latestnews pic.twitter.com/4NTPSH0lZR
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
— Techarea (@Techarea_in) 22. новембар 2019.

Sajt je kao dokaz te tvrdnje objavio zahtev za zaštitu patenta kineske kompanije pri Kancelariji Evropske unije za intelektualnu svojinu (European Union Intellectual Property Office - EUIPO).

Iako je čip već prijavljen pod nazivom "Oppo M1", još uvek nije jasno da li je u pitanju procesor za pametne telefone kineske kompanije ili je reč o čipu drugačije namene.

Oppo je ranije najavio veliki porast sopstvenih ulaganja u sektor istraživanja i razvoja. U tom cilju, angažovani su novi stručnjaci dovedeni iz kompanija kao što su "Speadtrum i MediaTek".

Pretpostavlja se da bi novi čip mogao da bude predstavljen već tokom "Mobile World Congress-a" u Barseloni, koji će biti održan u februaru 2020. godine.

Osim "Oppo-a", kompanije "Samsung i Huawei" proizvode sopstvene procesore za svoje mobilne uređaje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.