TEHNOLOŠKI NAPREDAK Jedan od najlepših metroa na svetu uvodi plaćanje karata prepoznavanjem lica

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2020, 23:57

TEHNOLOŠKI NAPREDAK Jedan od najlepših metroa na svetu uvodi plaćanje karata prepoznavanjem lica

Olakšava korišćenje i smanjuje gužve.

U Moskvi je u toku testiranje sistema FacePay, pomoću koga će plaćanje metroa biti moguće skeniranjem lica.

FacePay je deo novog sistema video-nadzora, koji u metrou ruske prestonice funkcioniše od 1. septembra. Pomoću njega će biti moguće praćenje opterećenosti vozova.

Predstavnici moskovskog Sekretarijat za saobraćaj su saopštili da se rad sistema trenutno proverava u saradnji sa partnerima iz bankarskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sektora. Deo testiranja biće završen do 1. oktobra.

Informacija će se prikazivati preko gradskih mobilnih aplikacija. Putnici će tako moći da vide koji vagoni su slobodni, što je posebno aktuelno u vreme borbe protiv korona virusa, prenosi Russia Beyond.

Slični sistemi video-nadzora postoje u mnogim gradovima svetu. Tako londonski metro, u dva reona - Liverpool Street i Mile End, testira sistem koji analizira snimke sa kamera.

Sistem je potreban ne samo zbog prepoznavanja lica, već i zbog utvrđivanja opterećenosti na saobraćajnim deonicama i obeležavanja sumnjivih predmeta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.