Popularna aplikacija sprema iznenađenje: Nestajuće fotografije i video-snimci

Izvor: B92, 23.Sep.2020, 18:18

Popularna aplikacija sprema iznenađenje: Nestajuće fotografije i video-snimci

WhatsApp ima u planu novu funkciju koja će povećati privatnost korisnika. Radi se o samouništavajućim fotografijama i video-snimcima, što znači da će se automatski brisati nakon što ih primalac vidi.

Ovo je prvi "prijavio" WaBetaInfo, internet-stranica specijalizovana za otkrivanje noviteta u WhatsApp aplikaciji. Mada još uvek nije dostupna za testiranje (čak ni za Beta korisnike), fajlovi pronađeni u datotekama za instalaciju aplikacije sugerišu da bi nova funkcija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trebalo da stigne vrlo brzo.

Fotografije i video-snimci koji nestaju, kao što smo već napomenuli, nestajaće nakon što ih primalac otvori i pregleda, a ne kada pošiljalac "navije", kao što je, na primer, slučaj sa porukama na Viberu.

Pretpostavljamo da to znači da ne samo da će biti izbrisani iz četa, već neće biti sačuvani ni na telefonu. Verovatno će postojati i ikonica pored fotografije ili video-snimka koja sugeriše da se radi o "nestajućim" porukama, prenosi Tech Radar.

Iako još ne možete sami da testirate ovu funkciju "nestajućih medija", za očekivati je da se vrlo vrzo nađe u Beta verziji aplikacije. Nažalost, i za Apple i za Android su sva beta mesta već popunjena, pa bi morali prilično da vam se posreći da ugrabite trenutak kada neko napusti Beta testiranje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.