Poglavar ukrajinske crkve nazvao Putina novim Kainom

Izvor: Blic, 06.Sep.2014, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poglavar ukrajinske crkve nazvao Putina "novim Kainom"

Poglavar Ukrajinske pravoslavne crkve, patrijarh Filaret nazvao je Vladimira Putina "novim Kainom" koji "proliva krv bratskog naroda", a dodao je i da ruskim predsednikom "vlada Sotona".

U tekstu objavljenom na sajtu Ukrajinske pravoslavne crkve, Filaret ni na jednom mestu ne pominje Putinovo ime. On navodi da "pravoslavni vođa" tvrdi da je brat ukrajnskog naroda, ali se onim što čini pokazuje kao "novi Kain", koji proliva krv svoje braće i lažima obmanjuje ceo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svet.

"On iznosi očigledne laži. Šalje plaćenike koji ubijaju u našoj zemlji, a govori o 'unutrašnjem konfliktu' u kojem kaže da ne učestvuje. U Ukrajinu šalje vojsku koja je pod njegovom kontrolom, a javno govori da trupe nisu tamo", napisao je poglavar Ukrajinske pravoslavne crkve.

On je iz toga zaključio da "pravoslavnim vđjom", isto kao i "prvim bratoubicom u istoriji čovečanstva" - vlada Sotona.

Patrijarh Fileret je pozvao je vernike da se ne plaše "vođe", pošto mu je "kraj vrlo blizu".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.