PROPALI SU, ALI NE ODUSTAJU: Yahoo Mail nastavlja da skenira mejlove i prodaje podatke korisnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2018, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROPALI SU, ALI NE ODUSTAJU: Yahoo Mail nastavlja da skenira mejlove i prodaje podatke korisnika

Nije u redu.

Iako je veliki broj popularnih imejl servisa imalo običaj da skenira korisničke mejlove kako bi se za oglašivače obezbedili relevantni podaci, dosta njih je prekinulo sa ovom praksom.

Međutim, izgleda da to nije slučaj i sa Yahoo Mailom. Novi izveštaj tvrdi da Yahoo Mail nastavlja da skenira mejlove kako bi prodavao podatke oglašivačima.

Izveštaji sugerišu da je Oath, kompanija koja je sada vlasnik Yahoo Maila, u pregovorima sa oglašivačima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vezi sa novim servisom koji će skenirati preko 200 miliona Yahoo Mail inboksova, kako bi obezbedili podatke o korisnicima.

Oath je potvrdio da Yahoo Mail zaista skenira mailove, ali je istakao i da samo promotivni mailovi, koji se obično šalju od maloprodaja, bivaju skenirani.

Algoritmi koji se koriste za skeniranje tih mailova i kolačića se plasiraju kako bi korisnicima u budućnosti prikazivali slične reklame.

Sistem skeniranja ignoriše lične mail poruke, a sve informacije koje personalno identifikuju korisnika su skrivene od podataka koji se daju oglašivačima.

Takođe, korisnicima se daje i mogućnost da isključe opciju skeniranja. Ovo se može učiniti tako što se ode u Ad Interest Manager u Yahoo Mailu i izabere relevantna opcija. Ova stranica se nalazi u Settings meniju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.