POMALO ZASTRAŠUJUĆE! Gugl ima novu opciju koja će vas prilično ostaviti bez reči! Isprobajte

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMALO ZASTRAŠUJUĆE! Gugl ima novu opciju koja će vas prilično ostaviti bez reči! Isprobajte

Prilično realno!

Gugl je već godinama globalni lider na polju pametnih mobilnih telefona, pretraživača i OSa za slabije računare — Chrome OS, a sada Gugl ulazi i na teritoriju sinteze glasa.Text-to-speech ili govor iz teksta je opcija koja se na zapadu vrlo često koristi, naročito u biznis okruženju. Sada Gugl predstavlja novi veštački glas koji se zapravo generiše u Cloudu tj. oblaku.

Gugl je pre par godina kupio WaveNet tehnologiju, britanske kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << DeepMind. Ova tehnologija omogućava da računar generiše potpuno prirodan glas, a možete birati uzrast, boju glasa pa čak i način na koji se akcentuju neke reči.

10.000 EVRA MESEČNO! Ako znate odgovore na ovih 10 pitanja možete se zaposliti u Guglu! (FOTO)

Ova tehnologija će dobiti na značaju u narednim godinama u robotici i u tzv. pametnim zvučnicima.

Google već par godina prebacuje većinu svojih opcija u Oblak/cloud, pa tako Mail, Office aplikacije kao i SnapSeed, veoma popularna aplikacija za obradu fotografija, već duže vreme rade iz oblaka.

Nešto slično radi i Apple sa svojim Siri AI robotom, ali sada Gugl preuzima inicijativu, a cilj je, naravno, potpuna integracija Gugl servisa sa AI veštačkom inteligencijom i Cloud uslugama.

Oni koji su imali prilike da čuju WaveNet AI glas iz računara kažu da je u 99% slučajeva nemoguće razlikovati kompjuterski i stvaran glas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Google ima novi veštački glas koji zvuči poput pravog

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2019, 04:31

Google je već godinama globalni lider na polju pametnih mobilnih telefona, pretraživača i OSa za slabije računare - Chrome OS, a sada Google ulazi i na teritoriju sinteze glasa...Text-to-speech ili govor iz teksta je opcija koja se na zapadu vrlo često koristi, naročito u biznis okruženju....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.