Održan Microsoft Azure trening – Zašto je danas svaka kompanija IT kompanija, a tehničke veštine nova pismenost?

Izvor: ItRešenja.com, 19.Nov.2019, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan Microsoft Azure trening – Zašto je danas svaka kompanija IT kompanija, a tehničke veštine nova pismenost?

Bez obzira da li radite u tehnološkoj kompaniji, građevinskoj industriji ili poljoprivredi, razvoj poslovne kulture zasnovane na podacima, njihovo efikasno korišćenje, tehnologije poput cloud-a, veštačke inteligencije, kao i odgovarajuće IT veštine današnje radne snage, predstavljaju ključ uspešnog poslovanja.

Tehnološka revolucija zahteva promene koje podrazumevaju razvoj digitalnih veština zaposlenih, takozvani skilling, koji treba da prati implementaciju najnovijih >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << tehnologija unutar kompanija i organizacija. Ako je danas svaka kompanija IT kompanija, tehničke veštine predstavljaju novu pismenost.

Istraživanja, međutim, pokazuju da čak trećina aktivne radne snage u Evropi nema nikakve, ili ima samo osnovne digitalne veštine. Kako napredne digitalne i tehničke veštine postaju neophodne, značaj edukacije raste, a tehnološke kompanije, poput Microsofta, preuzimaju ulogu edukatora u ovom procesu. Tokom naredne godine, kompanija planira sprovođenje preko 80 obuka u zemljama regiona centralne i istočne Evrope, koje će obuhvatiti i do 10.000 IT stručnjaka, a Srbija je jedna od zemalja u ovom programu

Upravo u ovkiru ovog programa, u hotelu Hyatt, u organizaciji kompanije Microsoft, održan je prvi u nizu treninga Microsoft Azure – Fundamentals, namenjen svima onima koji žele da postanu sertifikovani Microsoft stručnjaci za Azure cloud infrastrukturu, koja danas organizacijama svih vrsta pruža gotovo neograničene benefite sigurnijeg i efikasnijeg poslovanja.

Platforme u oblaku, poput Azure, pokazuju se kao isplativije i bezbednije, ali i značajno pouzdanije i fleksibilnije od lokalnih servera. Cloud eliminiše troškove postavljanja i rada na centrima podataka na lokalnom nivou (on-premise)i omogućava preduzećima pristup resursima koji su im potrebni u realnom vremenu, kako bi se uskladili sa njihovim poslovnim potrebama na zahtev.

Dodatno, cloud provajderi danas obezbeđuju čitav spektar tehnologija koje štite vaše podatke, aplikacije i infrastrukturu od mogućih pretnji, dok stalna nadogradnja cloud data centara pruža brze i efikasne resurse koji obezbeđuju veću produktivnost, a rezervne kopije vaših podataka čuvaju se na više geografskih lokacija. Sve ove prednosti Microsoft Azure cloud platforme, biće i praktično demonstrirane tokom narednih nekoliko meseci organizovanih besplatnih treninga za  korisnike, kao deo šire inicijative koju Microsoft sprovodi u zemljama centralne i istočne Evrope, sa ciljem da premosti jaz između veština današnjih zaposlenih i zahteva tržišta, kao i da poveća broj sertifikovanih stručnjaka za Microsoft tehnologije poput Azure, Microsoft 365 i Dynamics 365.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.