Objavili zbog čega servis nije radio i najavljuju ozbiljnu istragu

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavili zbog čega servis nije radio i najavljuju ozbiljnu istragu

Google najavljuje istragu, te obaveštava korisnike da će poboljšati sistem kako se ne bi desilo da ovaj servis u budućnosti otkaže.

Iz kompanije se izvinjavaju korisnicima zbog neprijatnosti kojoj su bili izloženi kada njihov servis nije radio.

YouTube, Snapchat, Gmail, Nest, Discord i više drugih web servisa zabeležili su veće probleme u radu juče.

Uzrok problema bila je Googleova usluga "Cloud". Trebalo je da prođe više od četiri sata pre nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što su problemi napokon rešeni.

Problemi su najviše pogodili korisnike na istočnoj obali SAD, iako su se osetili i u Evropi, a naročito kod korisnika YouTubea i Gmaila, koji nisu mogli da pristupe tim servisima.

U jednom trenutku Googleova upravljačka ploča za paket aplikacija G Suite pokazivala je da su sve web usluge te kompanije nedostupne, dok je servis Down Detector prikazao da je YouTube nedostupan u nizu država širom sveta.

Ovaj problem osetili su korisnici Discorda, Snapchata i Vimea, a probleme su prijavili i igrači Pokemona Go, igre iza koje stoji Niantic, kompanija koja je ponikla u Googleu.

Trgovine poput Shopifyja zbog problema u radu satima nisu mogle obrađivati transakcije putem kreditnih kartica.

U Googleu su za nevolje okrivili "visok nivo zagušenosti mrežnog saobraćaja u istočnim delovima SAD".

Najavili su istragu i obećali da će poboljšati sistem kako se incident ne bi ponovio te se izvinili korisnicima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gugl najavljuje istragu povodom pada servisa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2019

Google najavljuje istragu, te obaveštava korisnike da će poboljšati sistem kako se ne bi desilo da ovaj servis u budućnosti otkaže. Iz kompanije se izvinjavaju korisnicima zbog neprijatnosti kojoj su bili izloženi kada njihov servis nije radio...YouTube, Snapchat, Gmail, Nest, Discord i više drugih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.