OPASNOST ZA KORISNIKE! Blutut može da se HAKUJE sa mnogo veće udaljenosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPASNOST ZA KORISNIKE! Blutut može da se HAKUJE sa mnogo veće udaljenosti

Ipak imaju vići domet nego što se mislilo...

Bluetooth uređaji mogu da budu hakovani sa mnogo veće udaljenosti nego što ste to mislili.

Svi koji koriste Bluetooth upozoreni su da prate bezbednost svojih uređaja jer vrlo lako mogu da budu napadnuti - i to iz velike daljine.

Upozorenje je poslala "Bluetooth" specijalna grupa koja želi da podigne svest korisnika u vezi sa dometom povezivosti ove tehnologije.

Grupa želi da naglasi da, pored povezivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uređaja kao što su slušalice i pametni zvučnici preko kratkih udaljenosti, pojedine "Bluetooth" konekcije mogu da budu dugačke i preko kilometra - tako nudeći veću fleksibilnost, ali i rizike.

Većina "Bluetooth" konekcija velikog dometa je industrijskog karaktera, ali mogu da budu povezane i sa mrežama senzora, pa čak i dronovima.

Međutim, svaka konekcija bi mogla da bude i meta napada od strane sajber kriminalaca.

A tokom 2019. zabeleženo je nekoliko velikih "Bluetooth" upozorenja, uključujući tu i ranjivost koja je mogla da dozvoli nekome da prati iOS i Microsoft mobilne uređaje kroz njihovu "Bluetooth" konektivnost.

Zato je važno da korisnici ne drže stalno upaljen "Bluetooth" i paze na koje se uređaje povezuju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.