Novi flegšip iz Šenžena: Okrugla kamera i 5X optički zum?

Izvor: B92, 04.Jul.2019, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi flegšip iz Šenžena: "Okrugla" kamera i 5X optički zum?

I pored dvomesečne blokade od strane američke administracije, kinseka kompanija Huawei ne odustaje od svog sledećeg premijum telefona, pa se tako na jesen mogu očekivati modeli nove Mate 30 serije.

Prvi renderi telefona ove serije već su se pojavili na internetu, ali su se međusobno toliko razlikovali da je njihova autentičnost upitna. Sada je objavljen najnoviji render, koji otkriva izgled okruglog modula u koji su smeštene četiri kamere Huaweija Mate 30.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << detaljima uočljivim sa rendera, Huawei Mate 30 stiže sa četiri kamere i 5x optičkim zumom. Dizajn i konstrukciju sočiva nastali su u već uhodanom partnerstvu Huaweija i Leice, a sistem kamera nosi oznaku Leica Vario-Summilux-H 1:1.6-3.4/16-125mm ASPH.

Budući da na poleđini uređaja nije vidljiv fizički senzor otiska prsta, može se pretpostaviti da je on, i skladu sa aktuelnim trendom, ugrađen ispod ekrana telefona.

Prema od ranije poznatim informacijama, Huawei Mate 30 bi trebalo da ima AMOLED displej dijagonale 6,71 inč sa osvežavanjem od 90Hz.

Telefon će pokretati Kirin 985 čipset, uparen sa Balong 5000 5G modemom. Očekuje se i baterija kapaciteta 4.200mAh sa podrškom za brzo punjenje od 55W.

Novi Huaweijev flegšip bi od starta bi trebalo da koristi Android Q operativni sistem. Kada je datum predstavljanja Mate 30 serije u pitanju, očekuje se da će je Huawei organizovati tokom oktobra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.