Nikola Tesla je još 1926. godine predvideo mobilni telefon, evo šta je tada rekao

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2021, 15:56

Nikola Tesla je još 1926. godine predvideo mobilni telefon, evo šta je tada rekao

"Mi ćemo moći međusobno da komuniciramo i istom trenutku, bez obzira na udaljenost! I ne samo to..."

Slavni srpski i američki naučnik Nikola Tesla još davne 1926. godine predvideo je, odnosno opisao, nastanak uređaja čiji opis potpuno odgovara savremenim pametnim telefonima. On je, u intervjuu za Collier's magazine, govorio o komunikacionom uređaju budućnosti, koji će biti tako "jednostavan" da ćemo moći da ga nosimo u "džepu od prsluka". Tesla je tada rekao:

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />- Kada bežična tehnologija bude savršeno primenljiva, ceo svet će biti pretvoren u jedan veliki mozak, što on zapravo i jeste. Sve stvari će biti delići jedne stvarne i ritmične celine. Mi ćemo moći međusobno da komuniciramo i istom trenutku, bez obzira na udaljenost. I ne samo to!

- Putem televizije i telefonije gledaćemo i slušati jedni druge kao da razgovaramo licem u lice, bez obzira na udaljenosti od više hiljada milja. Instrumenti koji će nam omogućiti da to ostvarimo biće neverovatno jednostavni u poređenju sa našim sadašnjim telefonima. Čovek će taj uređaj moći da nosi u jednom od džepova svog prsluka!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.