Napuštaju scenu, ostavljaju tragove: Velikan napravio aplikaciju za fotoaparate

Izvor: B92, 06.Jul.2020, 12:02

Napuštaju scenu, ostavljaju tragove: Velikan napravio aplikaciju za fotoaparate

Iako Olympus zvanično napušta biznis sa kamerama, i dalje korisnicima nudi podršku.

Ovog puta to je u vidu aplikacije OM-D Webcam, koja obezbeđuje da, kada je fotoaparat povezan sa PC-jem preko USB-C konektora, pretvara ga u standardnu web kameru. Ipak, ova aplikacija neće funkcionisati sa svim Olympus fotoaparatima.

Softver trenutno podržava OM-D E-M1X, OM-D E-M1, OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M1 Mark III i OM-D E-M5 Mark II fotoaparate.

Takođe donosi i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neka druga ograničenja. Za sada on ne obezbeđuje prenos zvuka sa kamere na računar, što znači da je potrebno da se za punu komunikaciju obezbedi i neki eksterni mikrofon. Pored toga, aplikacija je dostupna samo za PC računare, prenosi PC Press.

Olympus nije jedini proizvođač kamera koji je pokušao da svoje proizvode učini produktivnijim i upotrebljivijim.

Canon takođe poseduje aplikaciju koja njihove DSLR, mirrorless i point-and-shoot fotoaparate pretvara u USB web kamere, koju je objavio u aprilu ove godine. Pored toga i Panasonic je u junu predstavio Lumix Tether for Streaming, softver koji njihove GH5, GH5S, G9 i S1 serije fotoaparata pretvara u web kamere.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.