Izvor: B92, 18.Jun.2021, 07:56

Na tržište izlazi i telefon Leica - sve što vam pada na pamet u vezi sa njim je tačno

Leica je ranije pozajmljivala svoje ime proizvođačima telefona, ali je sa Leitz Phone 1, ovo prvi put da marka Leica i kultna crvena tačka vode glavnu reč na jednom uređaju.

Sistem kamera će naravno biti najvažniji za ovakav uređaj, a hardver ovde je sigurno neobičan. Postoji jedan 20-megapikselni senzor od 1 inča - najveći u bilo kom telefonu - sa ultra širokim objektivom f / 1,9 ekvivalenta od 19 mm, što znači da ostale žižne daljine moraju da koriste digitalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zum.

Ako to zvuči poznato, Sharp je najavio potpuno istu stvar pre mesec dana. Aquos R6 ima isti sistem kamera sa markom Leica - mada se kod Leitz Phone 1 čini mnogo većim - a druge specifikacije poput njegovog 120Hz Pro IGZO OLED ekrana takođe odgovaraju.

S druge strane, Aquos R6 nema poklopac sočiva i odgovarajuću futrolu. SoftBank, koji je proizvođač ovog uređaja, takođe prodaje Aquos R6 zajedno sa Leitz Phone 1 i ne pokušava da sakrije sličnosti iza dva telefona. Umesto toga, pozicionira R6 kao model za nekoga ko samo želi Leica kameru, a Leitz Phone 1 za one koji cene Leica-in hardverski dizajn. U pretprodaji za Leitz Phone 1 će koštati oko 1.700 dolara i za sada može da se kupi samo u Japanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.