NEVEROVATNO: Vlast koristila ulična svetla da nadziru demonstrante

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 11:30

NEVEROVATNO: Vlast koristila ulična svetla da nadziru demonstrante

Hit...

Policija San Dijega koristila je pametne bandere predviđene za smanjenje saobraćajnih nesreća, kako bi posmatrala i identifikovala učesnike demonstracija.

Protesti organizovani od strane BLM pokreta, ali i samih građana u SAD i dalje ne jenjavaju, a u San Dijegu su vlasi odlučile da se posluže neočekivanom metodom - 3.200 pametnih bandera postavljeno je u gradu još 2017. godine, a sada se koriste podaci koje su prikupili.

Tamošnji list Voice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << of San Diego je zatražio od institucija pristup javnim podacima, a na osnovu tog uvida izvestili su da je krajem maja i početkom juna podacima pametnih bandera pristupljeno najmanje 35 puta.

"Policijska uprava San Dijega prvenstveno je gledala slučajeve vandalizma, pljačke i uništavanja imovine, kao i to da li su izvršavani napadi na vozila koja prolaze ili policiju", piše u izveštaju VOSD.

Ovo nije bila prvobitna namena pametnih bandera, već su oni postavljeni kako bi podaci sa njih mogli da se koriste za bezbedniji saobraćaj i manje gužve, a od kada se prvi put povela priča o njima mnoga udruženja građana su bila protiv uvođenja, zbog zabrinutosti za privatnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.