Kanada uhapsila direktorku kompanije Huawei zbog sumnje da je prekršila trgovinske sankcije prema Iranu

Izvor: Informacija.rs, 06.Dec.2018, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada uhapsila direktorku kompanije Huawei zbog sumnje da je prekršila trgovinske sankcije prema Iranu

Meng Vanchou, finansijski direktor kompanije Huawei, najvećeg svetskog proizvođača telekomunikacione opreme i drugog najvećeg proizvođača pametnih telefona u svetu, uhapšena je u Vankuveru, u Kanadi, zbog sumnje da je prekršila trgovinske sankcije Sjedinjenih Američkih Država prema Iranu, objavio je The Globe and Mail. Meng, koja je zamenica predsedavajućeg kompanije, uhapšena je 1. decembra, ali je vest o hapšenju objavljena tek juče, kada je američko Ministarstvo pravde u izjavi za The Glob and Mail reklo...

Nastavak na Informacija.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena potpredsjednica Huaweija, kći vlasnika kompanije

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Dec.2018

Kanada je uhapsila Huaweijevu globalnu finansijsku službenicu u Vankuveru, gdje je suočena s izručenjem Sjedinjenim Državama zbog sumnje da je prekršila sankcije SAD-a protiv Irana, objavili su u srijedu mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.