ISTRAŽIVANJE ERIKSONA: Svakog dana preko MILION novih korisnika mobilnog interneta - a do 2022...

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2017, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAŽIVANJE ERIKSONA: Svakog dana preko MILION novih korisnika mobilnog interneta - a do 2022...

Impresivni podaci.

U svetu će do 2022. godine biti 2,6 milijardi novih korisnika mobilnog širokopojasnog interneta, odnosno preko milion novih korisnika dnevno, predviđa se u najnovijem izveštaju kompanije Erikson.

Švedski telekomunikacioni gigant prognozira brzi rast mobilnog povezivanja i porast prenosa mobilnih podataka na globalnom nivou za osam puta do 2022. godine u odnosu na trenutni obim prenosa, navodi se u saopštenju Eriksona. Ta količina prenosa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podataka, kako se objašnjava, ekvivalenta je 31 milijardi sati neprekidnog HD video striminga, ili količini podataka koja bi bila preneta kada bi celokupno stanovništvo Španije strimovalo HD video sadržaj 24 sata dnevno tokom mesec dana, ili kada bi jedan pretplatnik strimovao HD video sadržaje neprekidno 3,55 miliona godina.

GUGL U NOVOM PROBLEMU: Preti im DRASTIČNA kazna zbog rangiranja sadržaja pretrage

U narednih šest godina, skoro 2,6 milijardi novih pretplatnika počeće da koristi mobilne širokopojasne mreže, a to je dovoljno da se stadion za Evropsko fudbalsko prvenstvo (sa kapacitetom od 50.000 ljudi) napuni 20 puta svakog dana. Toliki broj ljudi je dočekao Novu godinu 2017. na Tajms skveru u Njujorku.

Junsko izdanje Erikson Mobiliti Riport istraživanja, ukazuje na najveći godišnji rast mobilnih podataka posmatrano od 2013. godine, za šta je zaslužan veliki rast u Indiji, i ukazuje na sve veću potrebu za mobilnim internet saobraćajem.

Dominantna tehnologija za internet pristup 2018. godine biće LTE, odnosno 4G, koja će zbog toga biti najbrže rastuća mobilna tehnologija ikada, procenjuju iz Eriksona. Bilo je potrebno samo pet godina da LTE tehnologija dođe do 2,5 milijardi ljudi, u poređenju sa WCDMA/HSPA ili 3G tehnologijom kojoj je bilo potrebno osam godina. Samo u trećem kvartalu ove godine očekuje se da će doći do rasta od 250 miliona novih LTE pretplatnika.

Ukupan mobilni saobraćaj je, kako se dodaje, porastao za 70 odsto u periodu prvi kvarta 2016 – prvi kvartal 2017. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.