Huawei Mobile Services zabeležio više 100 miliona aktivnih korisnika van Kine

Izvor: ItRešenja.com, 14.Avg.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei Mobile Services zabeležio više 100 miliona aktivnih korisnika van Kine

Huawei je od 9. do 11. avgusta, u Dongguanu, u Kini, održao koferenciju Huawei Developer Conference 2019. Tokom ovog skupa, objavljeno je više važnih saopštenja: Huawei Mobile Services se sada može pohvaliti sa više od 100 miliona korisnika van Kine. Pored toga, unapređeni program za povezivanje programera pod nazivom ,,Shining Star“ će biti predstavljen zajedno sa Huawei DigiX laboratorijama koje nude opcije korišćenja otvorenih resursa za razvoj i testiranje. Kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << Huawei je najavila i pokretanje globalnog servisa HMS Core koji pruža 14 setova opreme za više od 910 hiljada programera. Takođe, tokom konferencije predstavljeno je i novo partnerstvo, za pružanje sadržaja za Huawei video servis.

,,Inteligentne veze su budućnost. Huawei Mobile Services obezbeđuje globalnu platformu koja povezuje više od 910 hiljada programera širom sveta i 100 miliona korisnika van KineOve veze imaju veliki značaj. Kroz portfolio Huawei Mobile Services uspeli smo da pokažemo da postoji stvarna potražnja za inteligentnijim rešenjima. Veoma smo ponosni što možemo da objavimo veliki broj kapitalnih dostignuća u našem portfoliju“, izjavio je Dzervis Šu, podpredsednik Mobile Services, Huawei Consumer Business Group.

Među kapitalna dostignuća Huawei Mobile Services za 2019. godinu, spadaju:

Programi ,,Shining Star“ i DigiX Labs – investiranje u budućnost

Pokušavajući da održi pozitivan trend ovih rezultata, Huawei je najavio novi program za povezivanje programera, nazvan ,,Shining Star“. U sklopu projekta je uloženo milijardu dolara zarad pružanja sveobuhvatne podrške programerima i stvaranja pametnog ekosistema za inovacije mobilnih servisa, što će partnerima omogućiti da stvaraju potpune digitalne inovacije i ohrabriće programere da koriste otvorene resurse i servise kompanije Huawei, uz promociju servisa programera na polju marketinga.

,,Program ,,Shining star“ je samo jedan od mnogo načina na koji Huawei pomaže inovacije. Smatramo da mnoge odlične i inovativne ideje nemaju način da se pokažu u pravom svetlu. Huawei je odlučan u nameri da pomogne programerima da ostvare svoj puni potencijal. Program ,,Shining Star“ će biti dobar dodatak našim novim Huawei DigiX laboratorijama“prokomentarisao je Alex Zhang, predsednik Mobile Services, Huawei Consumer Business Group.

Nove DigiX laboratorije će biti otvorene u 6 regija tokom 2019. godine, a prva će biti u Dizeldorfu u Nemačkoj. U ovim laboratorijama, programeri i naši partneri iz celog sveta će moći na daljinu da testiraju svoje servise, i moći će da pronađu sve potrebne resurse za razvijanje aplikacija i servisa budućnosti. Laboratorije su opremljene tehnologijama i servisima kao što su AR, VR, AI, CameraKit, Ability Gallery, HMS Core i druge otvorene tehnološke opcije, i nude zaista otvoren prostor za inovativan rad.

Pokretanjem servisa HMS Core, skup Huawei programerskih kompleta će podržavati i unapređivati funkcionalnost na raznim uređajima. Pokretanje servisa HMS Core širom sveta je značajan deo trenda potpunog inteligentnog povezivanja. Ovaj proces motiviše Huawei da nastavi da podstiče inovacije i programerima pruža mogućnosti korišćenja otvorenih resursa.

Snažni partneri se ujedinjuju

U cilju povezivanja sa više partnera i ojačavanja ekosistema partnerstava, Huawei se udružio sa vodećim svetskim kompanijama za pružanje video sadržaja, kako bi ponudio jednistveno iskustvo svojim korisnicima. Tokom konferencije kompanija je potpisala novi ugovor o saradnji sa kompanijom Filmin, koja će korisnicima Huawei proizvoda u Španiji omogućiti gledanje sadržaja iz njihovog kataloga. Filmin se može pohvaliti sadržajem od preko 9000 filmova, 248 TV serija i 400 partnera za uživo prenose. Kroz više od 400 kolekcija i tematskih kanala korisnici mogu da otkriju nove sadržaje, uz preporuke na osnovu raspoloženja i obeleženog sadržaja.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.