Hteli su da se otarase reputacije proizvođača jeftinih telefona, a onda su nastavili po starom

Izvor: B92, 04.Jul.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hteli su da se otarase reputacije proizvođača jeftinih telefona, a onda su nastavili po starom

Xiaomi je ove nedelje predstavio potpuno novu seriju pametnih telefona koja nosi oznaku Mi CC. U ponudi su tri modela: osnovni Mi CC9, kompaktniji model CC9e i poseban model sa poboljšanim funkcijama kamere CC9 Meitu Edition.

Zajedničko za sva tri modela je to da ih napaja baterija kapaciteta 4.030 mAh, koja se puni pomoću brzog punjača od 18W.

Takođe, mnogima će biti značajno i to što se Xiaomi, na sva tri telefona, odlučio da zadrži standardni audio izlaz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 3,5 milimetara.

Xioami Mi CC9 ima veliki Super AMOLED ekran, dijgonale 6,39 inča, sa rezolucijom od 2.340 x 1.080 tačaka, koji pri vrhu ima "notch" u obliku kapljce u koji je smeštena selfi kamera.

Uređaj, koji pokreće Snapdragon 710 čipset, dolazi sa 6 ili 8GB RAM-a i skladišnim prostorom kapaciteta 64, 128 ili 256 GB.

Mi CC9 je opremljen sistemom od tri zadnje kamere od 48MP, 8MP i 2MP. Prednja selfi kamera ima senzor rezolucije 32MP. Telefon ima in-display čitač otiska prsta.

Kompaktniji Xiaomi Mi CC9e ("e" označava - Essential Edition) je zasnovan na novom Snapdragon 665 čipu.

Telefon će biti dostupan u konfiguraciji sa 4 i 6GB RAM-a i sa 64 i 128GB prostora za skladištenje podataka.

Opremljen je Super AMOLED ekranom dijagonale 6,01 inč, rezolucije 1.560 x 720 piksela.

Treći član novopredstavljane serije u produžetku imena nosi oznaku - Meitu Edition, budući da je razvijen u saradnji sa kompanijom Meitu koja se pobrinula za dodatne mogućnosti kamera telefona.

Ovaj telefon, primarno namenjen vlogerima, korisnicima donosi podršku za AI portret mod, posebne filtere za ulepšavanje i specijalni mod za snimanje videa uz dodatnu stabilizaciju slike.

Hardverski je identičan osnovnom modelu Mi CC9, s tim što će isključivo biti dostupan u konfiguraciji od 8GB RAM-a i 256GB skladišnog prostora.

Iako je Xiaomi svojevremeno saopštio da ne želi da ga stalno prati reputacija proizvođača jeftinih telefona, čini se da je ovde ostao pri svojoj, dobro poznatoj, cenovnoj politici.

U zavisnosti od konfiguracije modela, Xiaomi Mi CC9 će imati cenu do 290 dolara, Mi CC9e do 230 dolara, dok će cena posebne Meitu Edition verzije iznositi oko 380 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.