Društvenim mrežama se ŠIRI NOVI VIRUS! Ne otvarajte linkove sa OVOM PORUKOM! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2022, 23:25

Društvenim mrežama se ŠIRI NOVI VIRUS! Ne otvarajte linkove sa OVOM PORUKOM! (FOTO)

“Mislim da sam te video u ovom videu, jesi li to ti?”

Na društvenim mrežama se, ponovo, širi virus. Određeni broj korisnika prijavio je poruke koje glase ili “Pogledaj ko je umro” sa pratećim linkom.

Iako poruka često stigne i od nekog od vaših prijatelja, sasvim sigurno je da je njihov nalog zaražen, pa se poruke šalju automatski - u svakom slučaju video je gotovo uvek neka vrsta virusa, možda čak i ransomware softvera ili phishing prevare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Phishing (izgovara se: fišing) je napad koji pokušava da vam ukrade novac ili identitet tako što vas nabavlja da otkrijete lične informacije – kao što su brojevi kreditnih kartica, informacije o banci ili lozinke – na veb lokacijama koje su legitimne. Sajber prevaranti su obično pouzdana preduzeća, prijatelji ili poznanici u lažnoj poruci, koja sadrži vezu ka phishing veb lokaciji.

Ransomware je zlonamerni tip programa koji zaključava vaš kompjuter, tablet ili pametni telefon – ili enkriptuje vaše fajlove i zatim zahteva otkup za njihovo bezbedno vraćanje.

Apsolutno ne treba otvarati bilo kakve linkove čija URL adresa izgleda makar malo sumnjivo, a sa ovakvim virusnim porukama te adrese su gotovo uvek sumnjive.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.