Chrome i Firefox će uskoro sakriti one dosadne zahteve za obaveštenja sa web sajtova

Izvor: Informacija.rs, 05.Nov.2019, 03:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chrome i Firefox će uskoro sakriti one dosadne zahteve za obaveštenja sa web sajtova

Mozilla i Google planiraju da u Firefoxu i Chromeu sakriju one dosadne zahteve za obaveštenja pregledača kojima mnogi web sajtovi od vas traže da se pretplatite na njihov sadržaj. Umesto toga, oba pregledača će prikazati mali indikator koji vam daje do znanja da web sajt nudi obaveštenja i da možete odlučiti da li se želite pretplatiti na njih. Web sajtovi koriste obaveštenja pregledača da bi vas pretplatili na sadržaj koji se prikazuje u pregledaču čak i kada ne posećujete sajt, a u nekim operativnim sistemima čak i kada se pregledač ne koristi.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Za Firefox, IE i Microsoft Edge Chrome i dalje nedostižan, potpuna dominacija Googleovog pregledača na tržištu

Izvor: Informacija.rs, 05.Nov.2019

Microsoft radi na novoj verziji Microsofta Edgea baziranog na Chromeu, ali za sada, izgleda da Google nema razloga za brigu, jer Chrome i dalje dominira na tržištu pregledača u meri koja ne daje mnogo nade nijednom drugom rivalu. Podaci Net MarketSharea pokazuju da je Google Chrome zaista zabeležio...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.