AMD je lansirao efikasnu Ryzen 7020 familiju mobilnih APU-ova za pristupačne laptopove

Izvor: ItRešenja.com, 26.Sep.2022, 00:03

AMD je lansirao efikasnu Ryzen 7020 familiju mobilnih APU-ova za pristupačne laptopove

Izgrađeni na spoju „Zen 2“ i AMD RDNA™ 2 arhitektura, procesori serije Ryzen i Athlon 7020 za mobilne uređaje pružaju odlične svakodnevne performanse i do 12 sati trajanja baterije tako da korisnici mogu izvući maksimum iz svog prijenosnog računala.

„AMD je napravio revoluciju u sferi tankih i laganih notebook računara sa neuporedivim performansama i beskompromisnim trajanjem baterije,“ rekao je Saeid Moshkelani, viši potpredsednik i generalni menadžer, Client >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << Business Unit, AMD. „Veoma smo uzbuđeni što donosimo sve što korisnici očekuju od premium laptopa na mainstream tržište laptopa sa novim mobilnim procesorima serije Ryzen 7020 i Athlon 7020. Bez obzira na cenu, kupci bi trebali biti sigurni da dobijaju najbolje moguće iskustvo sa AMD-om.”

AMD Ryzen i Athlon serija 7020 procesora za notebook računare

Izgrađeni na TSMC-ovoj naprednoj 6nm proizvodnoj tehnologiji, novi mobilni procesori Ryzen i Athlon 7020 serije nude savršen balans brzine, stila i izdržljivosti. Uz pametno upravljanje baterijom i namenski hardver za video i audio reprodukciju, sistemi sa procesorima serije Ryzen i Athlon 7020 idealni su za video konferencije i saradnju, kancelarijsku produktivnost i multitasking, te povezivanje sa porodicom i prijateljima, kod kuće ili u pokretu.

Preko 90% anketiranih korisnika laptopa kaže da je važno biti u pokretu sa svojim sistemom i u proseku koristiti laptop tri sata dnevno na bateriju. Na posletku, skoro trećina ispitanika provodi do deset sati dnevno na bateriji. Kombinacija TSMC 6nm tehnologije i inovativne Ryzen 7020 arhitekture omogućava AMD Ryzen procesorima da isporuče superiorno trajanje baterije sistema  – do 12 sati trajanja baterije. Procesori serije Ryzen 7020 takođe nude najbolje performanse u klasi, sa do 58% bržim multitaskingom i 31% većom brzinom pokretanja aplikacija od konkurencije na AMD Ryzen 3 7320U CPU.

Zahvaljujući grafičkoj arhitekturi AMD RDNA 2, mobilni procesori serije AMD Ryzen i Athlon 7020 podržavaju do 4 ekrana sa integrisanom grafikom Radeon™ 610M serije i naprednom podrškom za dekodiranje za strimovanje visoke definicije.

Sistemi koji sadrže Ryzen i Athlon 7020 serije procesora su spremni za Windows 11 i sadrže Microsoft Pluto sigurnosni procesor koji u potpunosti podržava sigurnosne karakteristike Windows 11. Novi procesori takođe dolaze s novom modernom platformom i naprednom tehnološkom podrškom, uključujući:

Očekuje se da će sistemi sa Ryzen i Athlon serijom 7020 procesora za mobilne uređaje biti dostupni od globalnih OEM partnera, uključujući Acer, HP i Lenovo, počevši od četvrtog kvartala 2022. godine, sa početnom preporučenom maloprodajnom cenom od 400 USD.

Podrška za ekosistem AMD Ryzen™ 7020 serije

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

AMD je lansirao efikasnu Ryzen 7020 familiju mobilnih APU-ova za pristupačne laptopove

Izvor: PCAxe.com, 26.Sep.2022

Izgrađeni na spoju „Zen 2“ i AMD RDNA 2 arhitektura, procesori serije Ryzen i Athlon 7020 za mobilne uređaje pružaju najbolje moguće svakodnevne performanse i do 12 sati trajanja baterije tako da možete izvući maksimum... The post AMD je lansirao efikasnu Ryzen 7020 familiju mobilnih APU-ova...

Nastavak na PCAxe.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.