ADATA i XPG će predstaviti svoje inovacije na sajmu Computex Taipei 2018

Izvor: ItRešenja.com, 29.Maj.2018, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ADATA i XPG će predstaviti svoje inovacije na sajmu Computex Taipei 2018

ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi i NAND fleš proizvoda, objavio je danas da će predstaviti svoje najnovije proizvode na sajmu Computex 2018 Taipei (Taipei Nangang Exhibition Center, 1F, štand I0608), jednom od vodećih svetskih ICT i IoT sajmova. Pod sloganom „Innovating the Future“ ADATA predstavlja prvu DDR4 RGB memoriju na svetu sa hibridnim vazdušno-tečnim hlađenjem, kao i najnoviji NGSFF SSD poslovne klase, PCIe U.2/AIC SSD i NV-DIMM. Pored toga, >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << biće izloženi i brojni novi mobilni proizvodi za skladištenje podataka, kao što su prvi eksterni hard disk na svetu sa mogućnošću disipacije toplote i nova memorijska kartica velike brzine i kapaciteta 512 GB, a biće tu i ADATA kućni robot.

Podizanje performansi i lepote igranja na viši nivo

Ponudu XPG linije proizvoda predvodi SPECTRIX D80 memorijski modul, prva RGB DDR4 memorija na svetu sa hibridnim vazdušno-tečnim hlađenjem. Ona koristi kombinaciju hermetički zatvorenog hladnjaka sa neprovodljivom tečnošću i aluminijumskog hladnjaka, kako bi obezbedila efektivno hlađenje. Hladnjak sa tečnošću je potpuno osvetljen sa RGB osvetljenjem kako bi ostavio impresivan utisak koji će ceniti igrači i oni koji sami sklapaju svoj računar. Biće izložen i SPECTRIX D41 DDR4 RGB memorijski modul, koji se odlikuje brzinom od preko 4600 MHz. Ovaj memorijski modul podržava Intel® X299 i AMD AM4/Ryzen platforme, a poseduje RGB osvetljenje sa živim bojama, koje se u potpunosti može programirati uz pomoć XPG RGB Sync aplikacije, kao i niza drugih programa za kontrolu osvetljenja. Na sajmu će biti izloženi i drugi XPG gejmerski proizvodi, kao što su tastature, slušalice, miševi i podloge za miševe, kao i STORM M.2 PCIe SSD nove generacije i drugi SSD-ovi vrhunskih performansi.

Inteligenti ADATA kućni robot

ADATA će na sajmu Computex 2018 predstaviti svog kućnog robota nove generacije, koji je opremljen kamerama i povezan sa oblakom. Jedna od njegovih novih mogućnosti je i sistem za prepoznavanje lica, što je prvi put da je tehnologija ovog tipa integrisana u kućnog robota. Osim prepoznavanja lica, robot je opremljen tehnologijama i hardverom koji mu omogućavaju da pomaže u nadzoru kuće i prati rani razvoj dece. Poseduje kameru koja pokriva 360 stepeni, koju je moguće daljinski kontrolisati pomoću posebne aplikacije, što će korisnicima omogućiti da uvek imaju uvid u to šta se dešava kod kuće i budu bezbrižni kada su daleko od doma. Uz tehnologiju za prepoznavanje glasa, kućni robot može pomoći u razvoju govora predškolske dece, tako što će ih uključiti u razgovor sa zabavnim govornim vežbama. Kako bi se osigurala nesmetana glasovna komunikacija, kućni robot je opremljen mikrofonom koji eliminiše buku i filtrira ambijentalne zvuke. Kasnije ove godine ADATA će predstaviti novu seriju kućnih robota sa podrškom za prepoznavanje glasa na većim udaljenostima, za korišćenje u većim prostorijama, kao i sa mogućnošću kontrole pametnih povezanih uređaja.

Najnovija rešenja za data centre i serversku upotrebu

ADATA će na sajmu prikazati svoja najnovija industrijska rešenja, uključujući SX8200 PCIe SSD, najbrži SSD koji je ADATA do sada napravila. Poseduje ultra-brzi PCIe Gen3x4 interfejs i 3D NAND fleš, i pruža konstantne brzine čitanja i pisanja od 3200/1700 MB u sekundi. NGSFF SSD kompanije ADATA nudi naprednije hot-swap mogućnost od postojećih M.2 SSD-ova, dual-port konfiguraciju i zaštitu od prekida napajanja. Sa druge strane, PCIe U.2/AIC SSD nudi velike kapacitete za skladištenje, do 11 TB, performanse nasumičnog 4K čitanja i pisanja od 1M IOPS, a omogućava i dodelu resursa kojom može upravljati korisnik. NV-DIMM-ovi su namenjeni kritičnim primenama u data centrima i predstavljaju kombinaciju DRAM-a i SSD-a, što omogućava velike kapacitete i zaštitu u slučaju prekida napajanja. Razvijeni sa dokazanom stručnošću kompanije ADATA u razvoju i istraživanju DRAM-ova i SSD-ova, najnoviji NV-DIMM serverski memorijski moduli mogu značajno poboljšati efikasnost računarstva, smanjiti rizik od gubitka podataka usled neočekivanih prekida napajanja i traju duže od konkurentskih rešenja.

Prvi eksterni hard disk na svetu sa mogućnošću disipacije toplote i još mnogo toga

HD830 je prvi eksterni hard disk na svetu koji ima ugrađene mogućnosti za disipaciju toplote. Pored te jedinstvene mogućnosti, ovaj disk ima i IP68 rejting, što znači da je otporan na vodu i prašinu, a poseduje i robusnu konstrukciju otpornu na udarce. Svoje mesto na štandu će imati i ADATA 512 GB mikro SD kartica sa brzinama čitanja/pisanja od 100/85 MB/s. Ona ispunjava Video Speed Class V30 i Application Performance Class 1 (A1) uslove kako bi omogućila brzi prenos videa i dobre performanse u mobilnim aplikacijama. Veliki izbor dodatne opreme kompanije ADATA za mobilne uređaje, uključujući najnovije eksterne baterije, podloge za bežično punjenje, automobilske punjače i još mnogo toga, će takođe biti prisutan na štandu.

Gde:  Taipei Nangang Exhibition Center, 1F, štand I0608

Kada:  Od 5. do 8. juna (09:30-18:00), 9. juna (09:30-16:00)

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.