Harli-Dejvidson investira u električne motocikle

Izvor: Radio 021, 01.Mar.2018, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Harli-Dejvidson investira u električne motocikle

Američki proizvođač motocikala "Harli-Dejvidson" je danas objavio da je kupio udeo u kompaniji "Alta Motors", koja proizvodi motocikle s pogonom na struju.

Investicija čija cena nije objavljena, deo je strategije za raznolikost ponude te marke motocikala, čija prodaja opada jer je njena tradicionalna klijentela sve starija.

"Potvrdjujemo nameru da razvijemo buduću generaciju klijenata Harli-Dejvidsona, kao deo desetogodišnje strategije koja obuhvata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << agresivno investiranje u tehnologiju električnih motocikala", rekao je generalni direktor Metju Levatič.

"Alta" već prodaje električne terenske motocikle, a "Harli-Dejvidson" namerava da svoj prvi električni motocikl predstavi iduće godine.

"Harli-Dejvidson", čije je sedište u Milvokiju, krajem januara je objavio da je 2017. godine imao loš finansijski rezultat, ali da bi ove godine mogao poslovati nešto bolje. Prošle godine mu je prodaja opala za 6,7 odsto, a u SAD koje su mu glavno tržište, za 8,5 odsto. Njegov promet je opao za skoro 6,0 odsto, na 5,65 milijardi dolara.

"Harli-Dejvidson" je 2017. godine u svetu prodao 242.788 motocikala, a prethodne godine 260.289, dok ove godine planira da proda samo oko 230.000. Firma je zato odlučila da zatvori jednu fabriku u Kanzas Sitiju i jednu u Australiji.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.