Izvor: Southeast European Times, 29.Apr.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hagu počelo suđenje dvojici bivših šefova srpske obaveštajne slušbe

29/04/2008

HAG, Holandija -- Suđenje bivšem šefu srpske bezbednosne službe Jovici Stanišiću i njegovom zameniku Franku Simatoviću počelo je u ponedeljak (28. aprila) u Hagu. Stanišić, jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića, i Simatović se suočavaju sa optužbama za ubistvo, prisilnu deportaciju i nehumano postupanje. Oni su navodno organizovali i vodili tajne paravojne jedinice zloglasne po svojim nasilnim kampanjama etničkog čišćenja. Tužilac Dermot >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << Grum opisao ih je kao "svojevoljne članove centralne grupe lica koja su pokazala nameru da silom uklone veliki broj nesrpskog stanovništva".

Zabrinutosti oko Stanišićevog zdravlja do sada su dovele do odlaganja suđenja četiri puta, ali lekari su konačno zaključili da on može da prati proces preko video snimka iz svoje zatvorske ćelije. Stanišić pati od ozbiljne depresije i kamenja u bubregu. Oba optuženika su se izjasnila nevinim. (RTRS, NTV Hajat, B92, Tanjug, Rojters - 28/04/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.