Junajted ne dâ Rašforda – aktivira klauzule petorice igrača

Izvor: B92, 12.Dec.2022, 15:04

Junajted ne dâ Rašforda – aktivira klauzule petorice igrača

Mančester junajted će aktivirati jednogodišnje klauzule u ugovorima petorici igrača.

Postojala je opasnost da David de Hea, Markus Rašford, Diogo Dalo, Luk Šo i Fred, kojima ugovori ističu za šest meseci, odu bez obeštećenja na leto, ali klub će to sprečiti.

Tako će se aktivirati klauzula koja će ih zadržati na Old Trafordu još sezonu, a to je potvrdio i menadžer Erik ten Hag.

"Razgovaramo sa njima o produžetku saradnje, ali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u poziciji da to kontrolišemo, jer svi ti igrači imaju opcije produžetka ugovora za godinu dana", rekao je Holanđanin.

Na pitanje da li je takva situacija klub učinila ranjivim, rekao je:

"Možda vi to vidite na taj način, ali ako odluka nije dobra, imamo i druge opcije".

Najinteresantnije će biti oko Markusa Rašforda, koji je sa osam golova i tri asistencije najefikasniji u Junajtedu od početka sezone.

Sa Mundijala u Kataru se vratio sa tri gola u dresu Engleske, a ozbiljno je zainteresovan Pari Sen Žermen.

Predsednik Parižana Naser Al-Kelaifi je to potvrdio.

"Rašford je sjajan, može da dođe kao slobodan igrač? Ako je tako, svi će biti u trci. Mi to ne krijemo, želimo ga. Pričali smo i ranije, tada nije bio dobar momenat za obe strane. Možda na leto, što da ne?", rekao je nedavno.

Ten Hag sada nije mogao da odgovori šta će biti sa Rašfordom po pitanju ostanka na Teatru snova.

"Ne mogu da odgovorim na to pitanje. On bi trebalo da odluči, ono što mi jedino možemo jeste da mu pokažemo da je ovo najbolji klub u kom može da bude. Da sve to ima veze sa kulturom kluba, načinom rada, zajednički, da ima veze sa tim kako igramo, treniramo, da li nudimo pravo okruženje da se dalje napreduje. I tu je i finansijsko pitanje. Ako to uradimo, ako možemo da pričamo o ambicijama i kako da ih ispunimo, onda ćemo tako i pričati sa njim. Na njemu je da onda donese odluku. Dakle ostaje još godina i po, biće tu", zaključo je Ten Hag.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.