Tači i Haradinaj izrazili podršku Veseljiju posle poziva u Hag

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači i Haradinaj izrazili podršku Veseljiju posle poziva u Hag

Priština -- Predsednik Demokratske partije Kosova i dosadašnji predsednik parlamenta Kosova, Kadri Veselji primio je poziv od Specijalnog suda.

Povodom toga, predsednik Kosova Hašim Tači je rekao da nema suda, nema tendencije ili izmišljotine koji mogu da ugroze Veseljija i njegovu borbu za oslobođenje.

"Sudbinu dugogodišnjeg ropstva i vladavine nad narodom Kosova od strane Srbije zauvek je promenila Oslobodilačka vojska Kosova i angažman mladih ljudi i žena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su se pridružili OVK u borbi za slobodu i nezavisnost", napisao je Tači na fejsbuku.

Tači je rekao da je imao veliku čast da stalno bude sa Veseljijem na putu ka slobodi Kosova, kao i da se na svakom koraku osećao ponosnim na neumorni rad i posvećenost Veseljija.

"Nema sumnje da je Veselji, kao i desetine bivših boraca OVK, koje je već pozvao Specijalni sud, imali najviši patriotski, politički i vojni moral. Suočavanje sa tim zahtevima trajno će zapečatiti dostojanstvo OVK i trajno diskreditovati i poništiti štetne izmišljotine. Ne postoji sud, ni domaći ni međunarodni, koji može ispisati istoriju i izjednačiti žrtvu sa agresorom", napisao je Tači.

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj je ocenio da Veselji kao jedan od vođa Oslobodilačke vojske Kosova, kao i svaki borac za slobodu borio protiv ugnjetavanja i zverstava Srbije nad kosovskim narodom i dostojanstveno će braniti čistoću ovog rata.

„Uveren sam da će i ovaj put nadvladati naša istina i naše pravo“, napisao je Haradinaj na fejsbuku.

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) i bivši predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je danas da će 4. decembra biti saslušan pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu.
Pogledaj vesti o: Hag,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači i Haradinaj posle poziva iz Specijalnog suda izrazili podršku Veseljiu

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2019, 01:07

Nakon što je predsednik Demokratske partije Kosova i dosadašnji predsednik parlamenta Kosova, Kadri Veselji primio poziv od Specijalnog suda, predsednik Kosova Hašim Tači je danas rekao da nema suda, nema tendencije ili izmišljotine koji mogu da ugroze Veseljija i njegovu borbu za oslobođenje..."Sudbinu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.