Međunarodni krivični sud se zahvalio Crnoj Gori

Izvor: Blic, 06.Dec.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni krivični sud se zahvalio Crnoj Gori

HAG - Potpredsednica Međunarodnog krivičnog suda (ICC) iz Haga Ruamata Dembele Diara zahvalila se crnogorskom ministru pravde Mirašu Radoviću na saradnji Crne Gore sa tim sudom.

"Hvala Crnoj Gori za kontinuiranu podršku koju pruža Međunarodnom krivičnom sudu i međunarodnoj krivičnoj pravdi", rekla je Dembele Diara Radoviću prilikom njihovog susreta u Hagu.

Radović je, kako je danas saopšteno iz crnogorskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ministarstva pravde, boravio u jednodnevnoj poseti Međunardonom krivičnom sudu.

Crna Gora je članica Rimskog statuta, kojim je osnovan ICC, od 2001. godine i ranije je prihvatila takozvani član 98, kojim se obavezala da neće na svojoj teritoriji hapsiti pripadnike američkih oružanih snaga, ako bi oni bili gonjeni zbog krivičnog dela.

Evropska unija je više puta, kako je ranije objavljeno, od Crne Gore tražila da se odrekne sporazuma sa SAD, po kome je prihvatila obavezu amnestiranja američkih vojnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.