Mediji: Liverpul na kraju sezone prodaje Salaha, Firmina i Matipa; Ten Hag se odriče petorice fudbalera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2023, 16:27

Mediji: Liverpul na kraju sezone prodaje Salaha, Firmina i Matipa; Ten Hag se odriče petorice fudbalera

Menadžer Liverpula Jirgen Klop odlučio je da na kraju sezone proda Mohameda Salaha, Roberta Firmina i Žoela Matipa kako bi obezbedio novac za pojačanja u letnjem prelaznom roku, pišu britanski mediji.

Liverpul je posle serije loših rezultata pao na deseto mesto na tabeli Premijer lige. Ovaj klub je poslednju pobedu u domaćem šampionatu ostvario 30. decembra prošle godine protiv Lestera (2:1).

Britanski mediji navode da je Klop posle razgovora sa rukovodstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kluba odlučio da pripremi rekonstrukciju tima za narednu sezone.

U zimskom prelaznom roku je stigao Kodi Gakpo za 42 miliona evra, a plan je da se Liverpul na kraju sezone pojača sa nekoliko kvalitetnih fudbalera. Prvi na listi želja je Džud Belingem iz Borusije Dortmund, koji bi mogao da košta oko 100 miliona evra.

"Firmino i Matip će biti stavljeni na transfer listu, pošto nisu standardni prvotimci. Salah će se naći takođe na transfer listi, pošto ima 30 godina. Ovo je možda poslednja prilika da Liverpul nešto zaradi na egipatskom fudbaleru. Liverpul će novac, koji će dobiti prodajom Matipa, Firmina i Salaha, upotrebiti za kupovinu Belingema", tvrde britanski mediji.

Ten Hag se odriče petorice fudbalera na kraju sezone

Menadžer Mančester junajteda Erik ten Hag odlučio je da se na kraju sezone odrekne Hari Megvajera, Antonija Martijala, Skota Mektominija, Aleksa Teljesa i Erika Bejlija, prenosi britanski "Miror".

Britanski list tvrdi da je Ten Hag uspeo da Mančester junajted vrati u vrh engleskog fudbala, pošto klub sa "Old traforda" može ove sezone da se nosi sa svim rivalima u Premijer ligi.

"Ten Hag je već počeo da planira veliku čistku na kraju sezone. Na spisku se nalazi pet fudbalera, a njemu njima se nalazi i Megvajer, koji je kapiten kluba. Neki od njih su postali višak posle dolaska Vuta Veghorsta i Marsela Sabicera, a neki fudbaleri jednostavno nisu uspeli da se nametnu Ten Hagu i njegovom projektu", prenosi "Miror".

Mančester junajted se nalazi na trećem mestu na tabeli Premijer lige sa 42 boda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.